İnternete ve Ceplere Savaş Açan Kahraman!

ABD'deki bu mağaza, internet bağlantısına ve akıllı telefonlara karşı çok anlamlı bir savaş başlattı!

İnternete ve ceplere savaş açan kahraman

ABD'nin Wyoming eyaletinde bulunan bir kitap mağazası; günümüzde artık kitapların giderek daha çok dijital bir formatta internet üzerinden satın alındığı bir dönemde çarpıcı bir karara imza attı. Fiziksel kitaplar yerine dijital ekranların revaçta olduğu bir çağda Wind City Books adlı bu mağaza, Wi-Fi bağlantısını kesti ve ziyaretçilerinin kitapçıda dolaşırken telefon ve dizüstü bilgisayar kullanmalarını da yasakladı.

Casper, Wyoming'deki kitapçının, yukarıda da görülebilen girişindeki uyarı mesajında da belirtildiği gibi müşteriler elektronik cihazlarla mağazaya giremiyor. İçeride sadece bir şeyler içmeye ve kitaplarla ilgilenmeye izin veriliyor.

Mağaza, girişe astığı uyarısını şu ifadelerle bitiriyor: "Bir mola verin! Sanki 1993'teymişsiniz gibi yaşayın. E-postalar bekleyebilir."

Wind City Books'un sahibi Vicki Burger konuyla ilgili KTRK'ye verdiği demeçte şunları söylüyor: "İnsanların bu mağazaya gelebilmelerini, rahatlamalarını, bir kitabın keyfine varmalarını, kendilerine uygun; onları eğlendirebilen ya da bilgilendirebilen bir kitap bulabilmelerini istiyoruz."

Söz konusu uyarı mağazaya geçtiğimiz günlerde konulsa da, elektronik cihazlara karşı bu kuralın yıllarca devam edeceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları