İnterneti büyük bir tehlike bekliyor olabilir...

Eğer bu tahminler doğru çıkarsa, internet, alaşığı edilme tehlikesi ile karşı karşıya olabilir...

"İnterneti alaşağı edecekler!"

Güvenlik araştırmacılarının yeni uyarısına göre internet, kötü amaçlı gruplar tarafından alaşağı edilme tehlikesi ile karşı karşıya.

Resilien CTO'su ve güvenlik ve kriptografi (şifreleme) uzmanı Bruce Schneier'ın yazdığı blog yazısında, internetin temel taşlarına, yani internetin çalışmasını sağlayan temel yapıyı sağlayan büyük firmalara karşı düzenlenen saldırıları anlatılmakta. Görünene göre bu yapı taşları, son zamanlarda DDoS saldırılarında ciddi bir artış gözlemlemiş durumda ve bu saldırılar, eskiye göre ciddi oranda daha büyük olmalarının ve daha uzun sürmelerinin yanı sıra, alışılmamış bir karmaşıklık seviyesine de sahipler.

Schneier'in söylediğine göre bu saldırılar, test saldırılarına benzemekte. Örneğin bir hafta saldırılar düşük bir seviyede başlayıp yavaşça artarken, bir sonraki hafta daha yüksek bir seviyede başlayarak artmaya devam etmekte. Öyle ki bu düzenin devam ederek, saldırganların tam olarak başarısız olma noktasını aradığı sonucuna neredeyse kesin olarak ulaşılabilmekte.

Bütün bu saldırılar, internete önemli bir darbe vurmak için büyük bir çabanın başlangıcı gibi gözüküyor ve Schneier'in teorisine göre, bu saldırılar bir ülke tarafından düzenleniyor olabilir. Çin ile Rusya, bu konudaki en büyük adaylar.

Saldırıların herhangi bir aktiviste, suçluya veya araştırmacıya faydası olmadığını belirten Schneier, temel yapının belirlenmesinin sabotaj ve istihbarat toplama alanlarında sıklıkla kullanılan bir yöntem olduğunu söylemekte ve firmaların bunu yapmasının normal olmadığının altını çizmekte. Ayrıca, bu denemelerin boyutlarının ve kararlılığının da bir ülke hareketini işaret ettiği kesin ve bir ülkenin, askeri siber komutası, bir siber savaş durumunda silahlarını hazırlar gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları