İnternetsiz Spotify Premium için MP3 çalar...

2016 yılında da yeni MP3 çalar üretilir mi demeyin; The Mighty ilginizi çekebilir!

İnternetsiz Spotify için MP3 çalar!

İnanması güç olabilir ama, 2016 yılında da size MP3 oynatıcı satmaya çalışan bir firma bulunuyor. The Mighty, bu yılın başlarında Kickstarter olarak başlamıştı. Her ne kadar bu cihaz bir iPod shuffle'a benzese de kendisi geleneksel bir MP3 oynatıcı değil. Bu cihaz, bu ortaklık resmi olmasa da, Spotify Premium hesabınızdan müzik eşleyebilen türünün ilk örneği olmakta ve internete bağlı bir cep telefonunuz olmadan dinlemenize izin veriyor.

Mashable'a ürünlerini tanıtan Mighty ekibi, ürünün tamamlanmaya yakın olduğunu söylemekte. Eğer sıkı bir Spotify kullanıcısı iseniz, 80 dolarlık Mighty'yi almayı düşünebilirsiniz.

Bu ses oynatıcı, 8GB dahili hafızaya sahip durumda ve bu da Spotify Premium'un en yüksek kalitedeki sesleri ile yaklaşık olarak 1000 şarkıya (veya 48 saatlik müziğe) yeterli olmakta. Ayrıca eğer isterseniz, kendi MP3'lerinizi de yerel olarak eşleyebilmektesiniz. Mighty ekibi, müzik çaların 15 saatlik kesintisiz çalma için yeterli olduğunu söylemekte.

Tasarım açısından ise Spotify'ın tema renkleri ile eşleşen yeşil ve siyah renklerden vazgeçilmiş durumda. Bu kararın sebebi de Mighty'nin resmi bir Spotify ürünü olarak görülmesinin istenmemesi. Bu yüzden de cihaz beyaz yada siyah olacak. Cihazın tuşları ise oldukça alışılagelmiş bir düzene sahip. Beş tuş aracılığı ile müzik listesi içerisindeki kontroller (ses açıp kapama, bir sonraki şarkıya geçme, duraklatma ve devam etme gibi) sağlanırken, sağ üst taraftaki bir tuş ile de şarkı listeleri arasında geçiş yapılabiliyor.

Eşleşme için kendi şarkı listelerinizi oluşturabiliyorsunuz veya "Stay Fresh" özelliğini kullanarak, cihazın gece rastgele şarkı listelerini eşleştirmesine izin vererek size sürpriz yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Cihazın bir ekranı olmadığı için, çalınan şarkı listesini kulaklığınız aracılığı ile cihaz size söylüyor ve bu listeler için kendi sesinizi kullanarak kayıt yapmanız da mümkün.

Şarkı listeleri, bir telefon uygulaması aracılığı ile Wi-Fi üzerinden eşleştirilmekte. Oldukça basit, kolay ve hızlı olan bu uygulama aynı zamanda Mighty'yi ne sıklıkla ve ne kadar kullandığınızı da size gösteriyor.

Artık bir kulaklık girişi olmayan iPhone'lar ile beraber, Mighty'nin bir kulaklık girişine sahip olduğunu duymak sizi memnun edebilir. Ayrıca isterseniz Bluetooth kulaklıklar da kullanabilmektesiniz.

Okuyucu Yorumları