İnternette olup bitenleri gösteren 5 harita!

İnternet'te akan bilgileri, paylaşılanları ve olup bitenleri, bu 5 etkileyici harita üzerinde görün!

İnternette neler oluyor?

İnternet, büyük miktarlarda bilginin sadece bulunduğu değil, aynı zamanda yaşadığı ve tam anlamıyla aktığı bir yer. Bu yazımızda bilginin internette ne kadar hızlı aktığını görselleştiren 5 haritayı sizlerle tanıştırmak istiyoruz. İşte düşüncelerin, fotoğrafların, videoların ve fazlasının nasıl havada uçuştuğunu iyi biçimde gösteren 5 harita.

Wikipedia Recent Changes Map ile nelerin değiştiğini görün

Wikipedia, gönüllüler tarafından oluşturulan, doğruluğu her zaman garantili olmasa da, bilginin bir araya getirildiği müthiş bir yer. Wikipedia'nın ne kadar büyük bir çabayla oluşturulduğunun farkında olmayabilirsiniz, ancak bu harita bildiklerinizi değiştirebilir.

Recent Changes Map, Wikipedia'yı hiçbir karşılık beklemeden daha iyi bir yer haline getirmek için uğraşanları dünya haritası üzerinde gösteriyor. Değişikliklerin hepsi gerçek insanlar tarafından yapılmıyor - arada bot'lar da var. Ancak bu iş için bot'ların geliştirilmiş olması bile bizce etkileyici.

Mapstigram, TweetPing, Fortiguard Threat Map...

Mapstigram, TweetPing, Fortiguard Threat Map...

Mapstigram: Fotoğrafları çekildiği zaman, çekildiği yerde görün

Instagram'ı ister sevin, ister sevmeyin, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Uygulamayı çekici yapan, muhtemelen fotoğrafları birkaç dokunuşla hızla tüm dünyayla paylaşmaya izin vermesi. Mapstigram, herkes fotoğraf paylaşırken bunu harita üzerinde, bir bakışta görmenize olanak tanıyor.

İnternette olup bitenleri gösteren 5 harita!

TweetPing: Tweet'lerin aktığını görün

Instagram gibi Twitter da favori sosyal ağınız olmayabilir, ancak sitedeki yoğun bilgi akışını göz ardı etmemek gerekiyor. TweetPing, bu bilgilerin ne kadar hızlı geldiğini gerçek zamanlı bir harita üzerinde görselleştiriyor. TweetPing, tweet'leri harita üzerinde çok kısa süre gösterse de, size tweet'leri okutmak gibi bir amacı yok, bu yüzden böyle bir beklentiniz olmasın. Web üzerinde paylaşılan bilgilerin sayısının az olmadığını biliyoruz, ancak bunu harita üzerine görmek gerçekten etkileyici.

İnternette olup bitenleri gösteren 5 harita!

Fortiguard Threat Map: DDoS saldırılarını hemen görün

İnternette dolaşan kullanıcılar, her zaman güçlerini Wikipedia gibi faydalı işler için birleştirmiyorlar. Bu haritada yaşanan DDoS saldırılarını gerçek zamanlı olarak, harita üzerinde görebiliyorsunuz. Site, saldırının nereden kaynaklandığını ve nereye yapıldığını gayet hoş biçimde canlandırıyor. Sayfayı açtığınız anda birçok saldırının yaşandığını görmek, şaşırtıcı.

İnternette olup bitenleri gösteren 5 harita!

YouTube Trends Map: Hangi videoların nerede trend olduğunu görün

Çoğumuz, YouTube videolarına düzenli olarak bakıyor. Peki hangi bölgenin ne tür video zevklerine sahip olduğunu hiç merak ettiniz mi? YouTube Trends Map, ABD üzerinde hangi videonun nerede izlendiğini gösteriyor. Hizmet, Türkiye'de olup bitenleri göstermese de, yakında yaygın hale gelecek videoları keşfetmenize yardımcı olabilir.

Okuyucu Yorumları