iOS 10 çıktığında hemen yükseltmeli mi?

iOS 10 çıkar çıkmaz iPhone'unuzu veya iPad'inizi yükseltmeli misiniz? Ya da doğru karar beklemek mi? Açıklıyoruz...

iOS 10 çıktığında hemen yükseltmeli mi?

iOS 10'un final sürümünün Eylül'de yayınlanması bekleniyor. Peki iPhone'unuzu Apple'ın yeni mobil platformuna hemen yükseltmeli misiniz, yoksa biraz beklemek daha mı iyi?

Bazı Apple güncellemelerinin iPhone ve iPad'lerde küçük sorunlara yol açabildiğini biliyoruz, ancak Apple bu sorunları onarmakta şimdiye kadar hep hızlı davrandı. Firmanın tüm yeni özellikleri geliştiricilerle ve eskisinin aksine, beta programları yoluyla herkese olarak açık biçimde test ettiğini de unutmamak gerekiyor. Yani final sürümdeki sorunların çoğu, final sürüm yayınlanmadan önce çözülmüş olacak.

iOS 10'a yükseltirken dikkat etmesi gereken kullanıcılar, iPhone 5, iPhone 5C, iPad mini 2 ve dördüncü nesil iPad gibi eski cihazları kullananlar. Eski modeller yeni yazılımlarda bazen performans kaybına uğrayabiliyorlar. Dahası yeni işlevlerin tümü, genellikle eski modellere sunulmuyor. Apple'ın eski cihazları için performans artırımına yönelik ek güncellemeler sunduğu biliniyor.

Bu arada internette dolaşan her söylentiye kulak vermemenizde fayda var. Örneğin yazılım güncellemesinin iPhone'unuzu su geçirmez hale getireceği, mikrodalga fırında iPhone'unuzu şarj edebileceğiniz gibi saçma şeylere inanmayın.

iOS 10'un kusursuz olacağını söylemiyoruz, ancak çok büyük sorunların ortaya çıkma ihtimali oldukça düşük. Cihazınızın daha yavaş çalışması ve pilin daha hızlı tükenmesi gibi küçük sorunlar ise her büyük güncellemede ortaya çıkabiliyor. Bu tür sorunlar sizi endişelendiriyorsa, iOS 10'un sorunsuz çalıştığından emin olana kadar beklemenizde fayda var. Bu arada elbette jailbreak'li cihaz kullananların iOS 10 jailbreak'lenene kadar beklemesi gerekecek. Ama genele önerimiz; beklemek için çok fazla bir neden görünmediği...

Okuyucu Yorumları