iOS 10, güvensiz Wi-Fi ağları için uyaracak!

iOS 10'da Wi-Fi ağlarına bağlanırken yeni ve faydalı bir uyarıyla karşılaşmaya hazırlıklı olun!

iOS 10 bu konuda sizi uyaracak!

Tahminen artık hemen herkes güvensiz bir WiFi ağına bağlanmanın genellikle kötü bir fikir olduğunu biliyordur ancak yine de, güvensiz bir ağa bağlanırken telefonunuzun sizi uyarmasının işe yarayacağı rahatlıkla söylenebilir. iOS 10'un yeni özelliği de tam olarak bu amaca sahip.

Açık bir ağ üzerinden veri göndermenin ve almanın tehlikeleri saymakla bitmez. Oldukça basit ve ucuz araçlar ile hacker'ların bu verileri ele geçirmeleri ve kart bilgileriniz, şifreleriniz ve benzeri pek çok bilgiyi öğrenmeleri mümkün. Bu bilgileri de kendileri kullanabilecekleri gibi satabilmekteler de ve bu durum da pek çok dolandırıcılık suçlaması, çalıntı hesap ve hatta kimlik hırsızlığının ortaya çıkmasına sebep olabiliyor.

iOS 10, açık bir ağa bağlandıktan sonra WiFi menüsünün altında bir "Güvenlik Önerisi" sunuyor ve "açık ağlar hiçbir güvenlik sunmaz ve tüm ağ trafiği izlenebilir" mesajını gösteriyor. Bunun yanı sıra mobil işletim sistemi, aynı zamanda da modeminiz için eğer mümkünse AES şifrelemesini açmanızı öneriyor.

Tabii ki kamusal alanlarda bir başkasının modemine erişerek WPA2 (AES) korumasını açmanız pek mümkün değil ve bir kişiyi, bağlantı gerçekleştirildikten sonra uyarmak da çok fazla işe yaramayabilir ancak bu uyarı, en azından insanları açık ağlar üzerinden bilgi göndermenin tehlikeleri hakkında eğitmek için faydalı olacaktır.

Okuyucu Yorumları