iOS 7'den büyük değişiklikler beklemeli mi?

Apple, bir sonraki iPhone ile tanıtacağı iOS 7'de önemli değişiklikler yapacak mı?

iOS 7'de neler değişecek?

Bir sonraki iPhone ile tanışacağımız iOS 7, sadece küçük değişikliklerle mi gelecek? 2007'de tanıştığımız iOS, o günden bu yana çok az değişti. Aynı zaman döneminde Android, birkaç kez baştan aşağı yenilendi.

Scott Forstall'ın ayrılışının ardından Jony Ive ile iOS'un nasıl görüneceğini araştıran Wall Street Journal'ın son raporuna göre iOS 7, "daha sert ve daha basit" bir yapıya bürünecek, "düz tasarım" mantığı temel alınacak. WSJ'ye göre Apple, "donanımlar, yazılımlar ve hizmetler arasında daha geniş bir ortak çalışmayı" hedefliyor. Verilen bilgiye göre Apple'ın yazılım ve donanım takımları, Steve Jobs'un da istediği gibi birbirine çok yakın olarak çalışıyor.

Ancak WSJ'nin raporunda iOS kullananların çok da hoşuna gitmeyecek bir satır var. Rapor, "değişikliklerin oldukça muhafazakar" olacağını söylüyor. iOS kullanıcıları, widget desteği, 3G ve Wi-Fi ayarlarını kolaylıkla açıp kapatabilme, uygulamaları varsayılan olarak ayarlayabilme gibi işlevleri uzun zamandır bekliyorlar. Ancak Apple'ın "muhafazakar" tutumu, bu özelliklerin bir başka bahara kalması anlamına gelebilir.

Okuyucu Yorumları