iOS 7'li iPhone ve iPad'in pil ömrünü uzatın!

iOS 7'ye geçtikten sonra iPhone'unuzun pili eskisi kadar dayanmıyorsa, bu ipuçları sizin için!

iOS 7 pilinizi "yiyorsa..."

iOS 7'ye geçtikten sonra iPhone'unuzun pil ömründe fark edilir bir azalma yaşamaya başladıysanız, bazı yeni özelliklerden vazgeçerek pil ömrünüzü uzatmanız mümkün. İşte pil ömrünü uzatabilmek için yapabileceğiniz birkaç şey

Arka planda uygulama yenilemeyi kapatın

Bu işlev, aslında uygulamaları kullanma alışkanlıklarınızı inceleyerek onları arka planda, cebinizi az kullandığınız zamanlarda periyodik olarak yenilemeyi, böylece pil tüketimini azaltmayı amaçlıyor. İşlevi kapatmak, size çok önemli bir pil tasarrufu sağlamayabilir, ancak denemenizde fayda var. Ayarlar > Genel > Arka planda uygulama yenileme yolunu izleyerek işlevi tamamen kapatabilir, veya onu sadece belirli uygulamaların kullanmasını sağlayabilirsiniz.

AirDrop, Bluetooth ve parlaklık ayarları

iPhone 5, 5C veya 5S'te AirDrop adı verilen dosya aktarım işlevine sahipsiniz. Varsayılan olarak açık bulunan bu işlev, yakınınızdaki cihazlara ulaşılabilir olduğunuzu bildirir ve bu nedenle pilinizi daha hızlı tüketebilir.

AirDrop'u Denetim Merkezi'ni kullanarak kapatabilirsiniz. AirDrop'u kapatsanız bile Paylaş menüsünü kullanarak dosya göndermeye devam edebileceksiniz.

Parallax'ı kapatın

Parallax'ı kapatın

Parallax'ı kapatın

Ayarlar > Genel > Erişebilirlik menüsü altında "Hareketi azalt" adıyla bulunan Parallax efekti, cihazınızı kımıldattığınızda ona derinlik hissi veriyor. Parallax'ı kapatmak "Hareketi Azalt" işlevini etkinleştirmelisiniz. İşlevi kapatmak, size bir miktar pil ömrü kazandırabilir.

Ayarlarınızı gözden geçirin

Bu ipucumuz sadece iOS 7'ye özel olmasa da pilden bir miktar tasarruf etmenizi sağlayabilir. Gün boyunca en çok pil harcayan işlevlerden bir tanesi Uyarılar. Ayarlar > Uyarı Merkezi yolunu izleyerek sizin için çok önemli olmayan tüm uyarıları kapatarak pilden tasarruf etmeniz mümkün olabilir.

Push e-posta alımını kapatmak da pilden tasarruf sağlayabilir (özellikle gün boyunca çok sayıda e-posta alıyorsanız). Son olarak Siri'nin telefonu kaldırdığınızda konuşma algılama işlevini de kapatarak pil ömrünüze katkıda bulunabilirsiniz.

Geri yükleyin

Bazı kullanıcılar, telefonlarını geri yükledikten sonra "yeni" olarak ayarlayarak iyi bir pil ömrü elde ettiklerini söylüyorlar. Bunun nedeni muhtemelen telefonun yeni olarak tanıtılmasından ziyade, çok sayıda uygulamanın push uyarıları göndermemesi.

Okuyucu Yorumları