iOS 7'nin büyük zaferi!

iOS 7, çok kısa sürede, Android'in hayalinde bile göremeyeceği büyük bir zafere imza attı!

iOS 7'nin büyük zaferi!

iOS 7 ne kadar iyi? Detaylı inceleme için tıklayın...

iOS 7 kullanıcılara ulaşalı çok zaman olmadı. Ancak Apple kullanıcılarının iOS 7'yi ne kadar büyük bir merakla beklediklerinin kanıtı çoktan ortaya çıktı bile... Yapılan ölçümlere göre iOS 7'nin kullanım oranı, iOS 6'yı şimdiden geçmiş durumda. Şu anda iOS 7 kullanıcılarının oranı tüm iOS kullanıcıları arasında yüzde 49 iken, iOS 6 kullanıcıları yüzde 46'ya düşmüş durumda. Bu da Apple'ın, sıkı sıkıya kontrol ettiği, başka donanım üreticilerinin girmesine izin vermediği iOS ekosistemindeki gücünü ispat eden bir gelişme.

Diğer işletim sistemi üreticileri yeni sistem güncellemelerini kullanıcılara ulaştırmak için çoğunlukla geç kalırken, Apple tek bir duyuru ile tüm mobil kullanıcılarının yarısını bir anda yeni sisteme geçirtebiliyor.

Aslında Apple çok daha fazla oranda iOS 7 kullanımı tahmin ediyordu ancak sunucuların sistemi tüm kullanıcılara aynı anda ulaştırması mümkün olmadığı için ilerleme beklenenden biraz daha yavaş oldu. Aynı zamanda, bazı eski model iPhone'ların iOS 7 ile çalışmadığını da unutmamak lazım.

iOS 6 öncesindeki işletim sistemlerinin ekosistemdeki oranı ise yüzde 5 civarında bulunuyor.

Okuyucu Yorumları