iOS 8'deki yeni birkaç özellik!

Apple'ın Salı günü yaptığı tanıtım, iOS 8'deki bu yeni özellikleri de ortaya çıkardı!

iOS 8'de bunlar da var!

iOS 8, daha çok işletim sisteminin arka planında güncellemeler yapıyor. Ancak Apple, işletim sistemini bir basamak yukarıya taşıyacak birkaç yeni özelliğin sır perdesini kaldırdı. İşte iOS 8'de yer alan yeni işlevler.

ApplePay

iOS 8'dekii en önemli yeniliklerden bir tanesi, ApplePay adındaki mobil ödeme sistemi. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları, telefonlarını ödeme cihazına yaklaştırıp TouchID giriş düğmesine dokunarak alışverişleri için ödeme yapabilecekler. Sistem, tüm ödeme bilgilerinizi Passbook'ta saklayacak ancak kredi kartı numaranız depolanmayacak. Sistem bunun yerine her kredi kartı için eşsiz cihaz kimlikleri oluşturacak.

ApplePay'in eski iPhone'lara sunacağı işlevler, daha kısıtlı olacak. Önceki iPhone'larda NFC özelliği bulunmasa da birçok uygulamadan tek dokunuşla satın almalar yapmanız mümkün olacak.

Yeni arayüz özellikleri

Yeni arayüz özellikleri

Yeni arayüz özellikleri

Apple, iPhone 6 ve 6 Plus'un geniş ekranlarını yeni işlevlerle değerlendirmek istiyor. Bu yeni işlevlerden bir tanesi, iPhone Plus'ı yatay modda kullanabilmeniz. Bunun yanında iPhone Plus, çift bölmeli gezintiyi de destekliyor. iPhone 6 Plus'ta Messages uygulamasında gösterilen profil resimleri gibi başka küçük ek işlevler de var.

"Reachability" adındaki yeni işlev ise giriş düğmesine iki kez basarak tüm ekranı aşağı kaydırmanızı, bu sayede ekranın tamamını aşağı kaydırarak, parmağınızı uzatmanıza gerek kalmadan ekranı kullanmanızı sağlıyor.

Sağlık

Yenilenen M8 hareket işlemcisi ve yeni basınçölçer, iPhone 6'nın hareketleriniz ve fazlası hakkında daha fazla veri toplayabilmesini sağlıyor. iPhone 6 ne kadar yürüdüğünüzü ve mesafe kat ettiğinizi, yüksekliğinizi hesaplayabiliyor. Aynı zamanda yürümenizle bisiklet binmeniz arasındaki farkı algılayabiliyor. Bu yenilikler elbette iPhone 6'nın donanımına özel ve önceki iPhone sahipleri, işlevlerden faydalanamayacaklar.

Okuyucu Yorumları