iOS 8'in HealthKit uygulamaları ertelendi!

iOS 8'in en önemli işlevlerinden birinde çıkan sorun, işlevi şimdilik kullanılmaz hale getirdi!

iOS 8'de ilk sorun!

iOS 8 dün dağıtılmaya başlandı ancak Apple'ın yeni sağlık platformu HealthKit'te yaşanan sorunlar, onunla ilgili uygulamaların "ertelenmesine" neden oldu.

Apple, sorunun neden kaynaklandığını açıklamasa da çözümü bu ayın sonunda getirmeyi umuyor. Firma yetkilisi Trudy Muller'In Re/code'a yaptığı açıklama ise şöyle oldu: "Bugün HealthKit uygulamalarını iOS 8'e sunmamızı engelleyen bir hata keşfettik. Hatayı ay sonunda sunacağımız bir yazılım güncellemesiyle hızla çözmek için çalışıyoruz."

Ağırlık izleme uygulaması Carrot Fit'in geliştiricisi, Cult of Mac'e yaptığı açıklamada Apple'ın HealthKit'i bir "son dakika sorunu" nedeniyle geri çekiğini, onu iOS 8'e indiren kullanıcıların herhangi bir sorun yaşamadığını söylüyor. Bu arada hangi uygulamaların HealthKit'in avantajlarından faydalanmak isteyeceği, henüz bilinmiyor.

HealthKit, farklı kaynaklardan, örneğin uygulamalardan veya hastanedeki bir doktordan sağlık ve fitness bilgilerini bir araya getiren bir platform. Sorunlar çözüldüğünde, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın hareket sensörleriyle birlikte HealthKit, ilgi çeken bir platform haline gelebilir.

Okuyucu Yorumları