iOS 9'da klasörleri iç içe koyun!

Apple'ın en son mobil platformu iOS 9'da, klasörleri iç içe koymanın çok garip bir yolu var!

iOS 9'da iç içe klasörler!

Apple, klasörleri iç içe eklemek için her yeni iOS sürümüne garip bir yöntem "eklemeye" devam ediyor. iOS 9'da klasörleri iç içe taşımak, yukarıdaki videoda da izleyebileceğiniz üzere çok kolay. Ancak bunun küçük bir hata sonucu yapılabildiğini ve cihazınızı baştan başlattığınızda klasörlerin eski haline geri döndüğünü hatırlatalım.

Videodakinin aksine klasörleri iç içe gömmek için ilk 10 saniyedekileri yapmanıza veya ek bir uygulama açmanıza gerek yok. Şu adımları takip etmeniz yeterli:

1. Klasör simgesinin ekranın en üzerinde olmasına dikkat edin. Klasör burada değilse üzerine basılı tutarak yukarıya sürükleyin.

2. Şimdi ilk klasörün içerisine taşımak istediğiniz klasöre dokunun ve basılı tutun. Basılı tuttuğunuz sırada, üstteki klasörle üst çubuk (saatin olduğu kısım) arasındaki alana dokunun. Parmağınız dokunup çekmeye devam edin, klasör sonunda açılacak.

3. İlk klasörü ikincisinin içerisine sürükleyin ve Home düğmesine basın.

Hepsi bu kadar, klasörleri iç içe yerleştirmeyi başardınız. Ama unutmayın; önceki sürümlerde de olduğu gibi, telefonu başlattığınızda her şey eski haline dönecek...

Okuyucu Yorumları