iOS için en iyi 8 web tarayıcı!

iOS'ta kullanabileceğiniz sayısız web tarayıcısı var. Peki en iyileri hangileri? Sizin için seçtik!

En iyi 8 web tarayıcı!

Web ve internet üzerinden alışverişin geleceği konusunda neredeyse tüm uzmanlar, görüş birliği içindeler: Gelecek mobilde. Telefonunuzda sorunsuz ve akıcı bir deneyim için ise iyi bir web tarayıcısına ihtiyacınız var. Burada küçük bir sorun ortaya çıkıyor, çünkü iOS'ta kullanabileceğiniz birçok tarayıcı var. Ancak iOS'taki en iyi web tarayıcılarını bulmak için onları tek tek denemenize gerek yok, çünkü sizin için en iyi seçeneklerin sayısını 8'e indirdik!

iOS için en iyi 8 web tarayıcı!

Safari

Kime uygun: Apple hayranları, OS X'te Safari kullananlar

Her iOS cihazıyla yüklü gelen web tarayıcısıyla başlayalım. Safari kötü bir tarayıcı değil, hatta bazı yönlerden oldukça etkileyici. Örneğin web sitelerini giriş ekranınızdan ulaşabileceğiniz simgelere dönüştürme işlevi, çok işinize yarayabilir.

Can sıkan şey ise üçüncü parti uygulamaların çoğunda bir bağlantı açmaya çalıştığınızda, tek seçeneğinizin bağlantıyı Safari'de açmak olması. Apple bu işlevi muhtemelen tüm tarayıcılara açmak istemiyor, ancak uygulamaların çoğu, kullanmak istediğiniz tarayıcıyı seçmenize izin veriyor.

Safari'yle yer imlerinizi iOS cihazlarınız ve Mac'iniz arasında iCloud yoluyla eşitleyebiliyorsunuz. Burada önemli bir dezavantaj, Safari'nin artık Windows için sunulmaması. Yani Windows ve Mac cihazları arasında yer imlerinizi eşitleyemiyorsunuz.

Safari'nin yazdığınız bağlantıları tamamlamaya yönelik sunduğu öneriler, gezintinizi çok daha hızlı hale getiriyor.

iOS için en iyi 8 web tarayıcı!

Chrome

Kime uygun: Masaüstünde ve Android'li cihazlarında Chrome kullanan Android hayranları

Google'ın altyapısı ve geniş kullanıcı kitlesi sayesinde Chrome, iOS'un en popüler web tarayıcılarından bir tanesi. Chrome'la web'de hızla dolaşabildiğiniz gibi yer imlerinizi ve geçmişinizi Google hesabınızda saklayabiliyorsunuz. Birden fazla Google hesabına oturum açıp aralarında geçiş yapabilir, verilerinizi hepsiyle birden eşitleyebilirsiniz.

Chrome'daki veri tasarrufu modu, kotası kısıtlı olanların işine yarayabilir. Chrome'u bazı Google uygulamalarına da bağlayabiliyorsunuz. Örneğin tarayıcı içerisinde bir YouTube videosu izlemek istediğinizde YouTube uygulamasına yönlendiriliyorsunuz. Tek önemli dezavantaj, varsayılan arama motoru olarak DuckDuckGo'yu kullanmak isteyenlerin bunu yapamayacak olmaları.

iOS için en iyi 8 web tarayıcı!

Firefox

Kime göre: Güçlü arama seçenekleri arayan Mozilla tutkunları

Firefox, iOS için oldukça yeni bir tarayıcı. Peki uzun süren bekleyişe gerçekten değdi mi? Bunu şimdi cevaplamak zor çünkü tarayıcıda bazı performans sorunları var. Web sayfalarının yüklenmesi ve yer imlerini eşitleme, biraz daha hızlı olabilirdi.

Google'ı varsayılan arama motoru olarak sunan Firefox, masaüstündeki gibi farklı arama motorlarında arama yapmanıza izin veriyor. Seçenekleriniz rakip tarayıcılardakinden fazla (Amazon, DuckDuckGo ve fazlası var).

Açılır pencere engelleyici, tarayıcıyı kapattığınızda kendiliğinden kapanan gizli gezinti sekmeleri (Chrome ve Safari bunu yapmıyor), hoşunuza gidecek diğer özellikler arasında.

Onion Browser ve diğerleri

Onion Browser ve diğerleri

Onion Browser

Kime uygun: Gizliliğe önem verenler ve mobil cihazlarında Tor kullanmak isteyenler

Bu web tarayıcısında tüm veri alışverişi, Tor ağı üzerinden şifreli olarak gönderilip alınıyor. Kimliğinizi yüzde 100 gizleme gibi bir garantisi olmasa da Onion Browser'ı kullandığınızda web siteleri IP adresinizi görmüyor; servis sağlayıcınız hangi siteyi açtığınızı bilmiyor.

Tarayıcıdan çıktığınızda tüm oturum verileri, baktığınız her şey siliniyor. Bunun için çıkmadan önce "New Identity" üzerine dokunmanız yeterli.

iOS için en iyi 8 web tarayıcı!

Dolphin

Kime göre: Dokunmatik hareketlerle dolaşanlara

Dophin'de G yazarak Google'ı, GN yazarak Google News'u, Y yazarak Yahoo'yu açabiliyorsunuz. İki harf yazmak istediğinizde bunu parmağınızı kaldırmadan yapmanız gerekiyor. Bittiğinde Dolphin aradığınız sayfayı buluyor.

Tarayıcının diğer özellikleri arasında sekme paylaşma, üçüncü parti eklentiler ve sekme eşitleme var.

iOS için en iyi 8 web tarayıcı!

Opera Mini

Kime göre: Kotası kısıtlı olanlar veya bağlantı yavaşlığından dolayı mümkün olan en az bant genişliğini kullanmak isteyenler

Opera, sayfaları hızla açabilmesinin yanında Chrome'daki gibi bir veri tasarrufu moduyla geliyor. Bu modda web içeriği Opera sunucuları üzerinde sıkıştırılarak cihazınıza gönderiliyor. Bu modda web sayfalarındaki resim kalitesini düşürerek daha az bant genişliği harcayabiliyorsunuz.

Opera Mini'nin diğer özellikleri arasında tema seçenekleri, gece modu, sık ziyaret ettiğiniz sitelere hızlı erişim, açılır pencere ve çerez engelleyicisi, tam ekran modu var.

Ghostery ve VPN Tor Browser

Ghostery ve VPN Tor Browser

Ghostery

Kime göre: Gizliliğe önem verenler ve paranoyaklar

Masaüstünde popüler bir eklenti olan Ghostery'nin bir iPhone uygulamasının olduğunu biliyor muydunuz? Aynı masaüstündeki gibi iPhone'daki Ghostery de web'de sizi izlemeyi amaçlayan kodları engelliyor. Ghostery'yi sizi tüm iOS'ta koruyacak biçimde yapılandırmanız da mümkün.

iOS için en iyi 8 web tarayıcı!

VPN Tor Browser

Kime göre: "Eşine hediye almak" isteyenler

Bu web tarayıcısı da tüm trafiği şifreleyerek Tor ağı üzerinden aktarıyor. "New Identity" düğmesine basarak konumdan konuma sıçrayabiliyorsunuz. App Store'da 2.000'in üzerinde kusursuza yakın yorum alan uygulama, bize göre iOS'ta Onion Browser'dan bile daha akıcı bir deneyim sunuyor.

Onion Browser'da olduğu gibi VPN Tor Browser'da da tarayıcıyı kapattığınızda kaydedilen bilgilerin silinmesini sağlayabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları