iOS için Google'dan Apple'a servet!

Google, Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'ta var olabilmek için, Apple'a küçük bir servet ödemiş!

Google'dan Apple'a servet!

Özellikle Android işletim sistemi ile Apple'ın en büyük rakibi olan Google'ın arama çubuğu şaşırtıcı bir biçimde yıllardır iOS cihazların vazgeçilmezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Bloomberg'de yer alan bir haber ise Google'ın arama motorunun Apple'daki bu varlığının altında biraz daha farklı bir dinamiğin yattığını ortaya koydu. Buna göre, Google'ın arama motorunun iOS cihazlarında bu denli demirbaş bir konuma sahip olmasının temel nedeni firmanın Apple'a 2014 yılında yaptığı yüklü miktardaki ödeme.

Bloomberg'in söz konusu bilgilere Oracle ve Google arasında devam eden bir davanın detayları üzerinden ulaştığı belirtildi. Davada Oracle'ı temsil eden avukatların iddiasına göre Google, arama çubuğunu Apple cihazlarında tutabilmek için Cupertinolu firmaya 2014'te 1 milyar dolarlık bir ödeme yapmış. Oracle'ın da bu işbirliği kapsamında Google'ın arama çubuğu üzerinden Apple cihazlarında elde ettiği gelire ortak olmasına karar verilmiş.

Oracle'ın bu talebinin altında Google'ın Android platformunda Oracle'ın Java yazılımını kullanıyor olması yatıyor. Diğer yandan Apple'a ödenen 1 milyar dolarlık ücrete dair de henüz Google'dan resmi bir açıklama gelmiş değil. Fakat bu iddialar doğruysa ve Google ileride bir şekilde Apple'a daha fazla ödeme yapmayı reddederse, iOS kullanıcılarının Google arama çubuğuna veda etmeleri de gerekebilir.

Okuyucu Yorumları