iOS'un yerini Windows Phone alıyor!

Dünyanın üçüncü büyük cep pazarında Windows Phone'a geçilen iOS için tehlike çanları çalıyor!

Windows Phone, iOS'u geçti!

Hindistan dünyanın en önemli teknoloji pazarlarından biri. Her ne kadar bireysel gelir çok düşük olsa da yoğun nüfusun teknoloji kullanma alışkanlığı Hindistan'ı önemli bir teknoloji ülkesi haline getiriyor.

Bu pazarda şu anda lider konumda olan mobil işletim sistemi Android. Ancak ikincilik için yaşanan çekişme ilginç bir sonuç doğurdu. Windows Phone işletim sistemi, iOS'u geçerek ikinciliğe oturduğu gibi analistler, Microsoft'un Nokia'yı satın alması ve elbette Lumia ile uygun fiyatlı akıllı telefonları piyasaya sürmesi sayesinde, Windows Phone'un Hindistan'da birinciliğe yükselmesinin sürpriz olmayacağını düşünüyorlar.

Hindistan şu anda dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon pazarı konumunda ve bu pazarda ikinciliğe yükselmek Windows Phone için çok büyük bir başarı. Microsoft'un rakamlarına göre, Windows Phone'lu telefon satışları yıllık 100 bin adetten 500 bin adede yükselmiş durumda. Ayrıca, Hindistan'daki pazar araştırmaları, Nokia'nın ülkedeki en güvenilir marka olarak algılandığını gösteriyor.

Ancak yine de Microsoft'un Hindistan pazarında işi çok zor olacak çünkü ülkede, en çok 100 doların altında akıllı telefonlar satılıyor. Ve bu alanda Android'in eline su dökmek pek mümkün görünmüyor.

Okuyucu Yorumları