iOS'un Aktivasyon Kilidi Yerle Bir Oldu!

Araştırmacılar, yeni buldukları bir yöntem sayesinde, iOS'un "güvenli kalesini" işte böyle yıktılar!

iPhone'un "güvenli kalesi" yıkıldı!

Apple'ın iPhone ve iPad hırsızlıklarını vazgeçirmeye çalışma yollarından biri kuşkusuz Activation Lock (Aktivasyon Kilidi) güvenlik özelliğiydi. Temel olarak, Find My iPhone gibi özellikleri devre dışı bırakmaya veya fabrika ayarlarını sıfırlamaya çalıştığınızda, kim olduğunuzu doğrulamak için Apple Kimliği bilginizi girdiğiniz bu ekran, görünüşe göre artık kolaylıkla atlatılabiliyor.

Bu özellik, iPhone ve iPad'lerin hırsızlar tarafından çalındıktan sonra içeriğini temizleyerek onu satamamalarını sağlıyordu. Ancak araştırmacılar etkinleştirme kilidi ekranını sadece bir kez değil, iki kez atlatmayı başarmış görünüyorlar. Zira bu adımı daha önce de atlatmanın yolu bulunmuştu. Hemanth Joseph isimli bir güvenlik araştırmacısı tarafından daha önce atlanan bu adım, daha sonra Apple tarafından gelen iOS 10.1.1 güncellemesi ile yamanmıştı. Fakat anlaşılan sorun devam ediyor.

Hemen yukarıda izleyeceğiniz videoda, Vulnerability Labs'in iOS'u nasıl alt ettiğini görebiliyorsunuz. Araştırmacılar bu yolun hem iPhone hem iPad'de çalıştığını söylüyor. Muhtemelen Apple, bir sonraki güncellemede bu zafiyeti de yamayacaktır...

Okuyucu Yorumları