iPhone 5S'ten çift flaş sürprizi!

iPhone 5S'e ait olduğu iddia edilen bu fotoğraf, daha önce duymadığımız bir yeniliğe işaret ediyor!

iPhone 5S sürprizi!

Merakla beklediğimiz iPhone 5S'in şimdiye kadar gördüğümüz en ayrıntılı fotoğrafı, telefonun kamera flaşının daha önce bahsedildiğini duymadığımız yeni bir özelliğe sahip olabileceğini gösteriyor.

Dışarıdan sadece kasası göz önüne alındığında iPhone 5'e çok benzeyen telefonun en dikkat çeken özelliği, kameranın hemen yanında yer alan uzun ince bir pencere. Fotoğraftan anlaşıldığına göre iPhone 5S'de çift LED flaş bulunacak. Ayrıca yeni iPhone'da, öncülünün 5,45 Whr gücündeki pilinden daha büyük olduğu anlaşılan ve 5,92 Whr güç sağlayan bir pil kullanılacak.

MacRumours sitesi, fotoğrafta görülen ana çipin alt kısmında yer alan 1243 sayısının, telefonun Ekim 2012'de üretildiğini gösterdiğini belirtiyor. Yani fotoğrafa konu olan cihaz üretileli oldukça uzun bir süre geçmiş. Bu nedenle bu cihaz bir prototip mi yoksa son ürünü mü temsil ediyor, bilinmiyor. Fotoğrafa bakarak telefonda iPhone 5'de de kullanılan A6 çipi mi bulunuyor, anlamak zor. Ancak Apple'ın şimdiye kadar gözlemlediğimiz davranış kalıplarına bakarak 5S modelinde yapacağı değişiklikleri mümkün olduğu kadar sınırlı tutmaya çalışacağını, işlemci değişikliği gibi önemli adımlar atmayacağını söyleyebiliriz. iPhone 5S'in önümüzdeki aylarda, "ucuz iPhone" ile birlikte piyasaya sürülmesini bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları