iPhone 6'nın safir ekranı yalan mı oldu?

iPhone 6'lar safir ekranla gelecekti ama olmadı. Peki ama safir ekran hayali tamamen suya mı düştü?

Safir ekran yalan mı oldu?

Hatırlayacak olursanız iPhone 6'nın safir ekranla gelmesi bekleniyordu. Telefon ortaya çıkmadan önce çevrede dolaşan tüm söylentiler bu yöndeydi. Fakat daha sonra bir şekilde bundan vazgeçildi ve iPhone 6 safir ekrandan yoksun halde piyasaya çıktı.

Apple, iPhone 6'nın safir ekran üretimi için GT Advanced Technologies adında bir firmayla anlaşmaya varmış ve hatta firmanın üreteceği safirlerden önce direkt şirketin sahip olduğu fırınları satın alıp safiri kendi üretmek istemişti. Fakat daha sonra bu, aralarında işbirliği anlaşmasına dönmüştü. Ardından GT Advanced Technologies üretime geçmiş ve iPhone 6 için neredeyse 260 kilogram civarı bloklar halinde safir kalıplar üretmişti. Fakat üretilen malzemeler Apple tarafından yeterli kalitede bulunmayınca iki şirket arasında anlaşmazlıklar baş göstermiş ve ardından da bu olay mahkemeye taşınarak sonunda GT Advanced Technologies'in iflasını vermesiyle son bulmuş durumda.

Tüm bu gelişmeler iPhone 6'nın safir ekranla gelmesini engelledi ama görünüşe göre Apple, bu hayalden vazgeçmiş değil. MacRumors'un haberine göre Apple, safir ekran üretimi için Foxconn ile görüşmelere başladı bile. Eğer bu görüşmeler olumlu sonuçlanırsa ve tabii ki Apple, ortaya çıkan sonuçtan memnun kalırsa, bir sonraki iPhone modelleri safir ekranla gelebilir.

Okuyucu Yorumları