iPhone 6 ile bir dönemin sonu geliyor!

Apple, önceki iPhone'ların üretiminde çok fazla kullandığı bu iki maddeyi, iPhone 6 için çöpe atıyor

iPhone 6 ile bir dönemin sonu

Teknoloji dünyası her daim birbirinden farklı çatışmaya ev sahipliği yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Hangi cihazın, "gerçekten" ne işe yarayacağından tutun, kimin ne amaçla üretim yaptığı bile düzenli olarak tartışma konusu olmuştur. Yine de en önemli başlıklardan birisi, teknolojik cihaz üretiminde kullanılan maddelerdir...

Eğer siz de bir iPhone 6 alma heyecanıyla yanıp tutuşuyorsanız ve çevre dostu bir ürüne para yatırmak istiyorsanız, bu haberimiz tam da size göre. Zira Apple'dan gelen bir açıklamaya göre üretilecek yeni telefonlarda, daha önce kullanılan ama cihazların üretiminde çalışan insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebildiği belirlenen bazı maddeler bulunmayacak. Kimileri bu duruma şaşırabilir ama birçok telefon alaşımı içerisinde, tıpkı iPhone'larda da olduğu gibi benzin ve hekzan bulunmakta. Bundan bir süre önce meydana gelen siyasi eylemlerde bir grup, Apple'ın Çin'de ürettiği cihazlarda kullandığı maddelerin, ilgili fabrikalarda çalışmakta olan 1.5 milyondan fazla işçinin lösemi, sinir zedelenmesi, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklara yakalandığını beyan ederek, firmaya karşı kullanılmak üzere dilekçe kampanyası başlattı.

Apple ise bu sorunla yüzleşmek için kendi kurduğu ekibi tarafından bir araştırma gerçekleştirdi ve sonuç olarak fabrikalarında bahsi geçen maddeler yüzünden sağlık sorunu çeken kimseyi bulamadı. Ama buna rağmen şirket, bahsi geçen iki maddenin kullanımının minimuna indirileceğini açıkladı. Her ne kadar Apple halen benzin ve hekzan'ı üretimin ilk safhalarında, parça bileşenlerini temizlemek ve parlatmak için kullanıyor olsa da karşılaştığı bu tepki yüzünden maddelerin genel kullanımını minimum seviyeye indirmesi bile önemli bir adım olarak kabul edilebilir.

Okuyucu Yorumları