iPhone 6'da parmak izi sorunu!

iPhone 6'nın parmak izi sensöründe, geçen yıl iPhone 5S ile başlayan kabus devam mı ediyor?

iPhone 6'da da aynı kabus!

iPhone 6 piyasaya çıkalı henüz fazla olmadı ancak telefonun tam olarak, geçen yıl iPhone 5S piyasaya çıktığında fark edilen parmak izi güvenliği açığının aynısına sahip olduğu fark edildi.

Söz konusu açık bir yıl önce fark edilmişti ve kullanıcının parmak izinin taklit edilmesi halinde parmak izi okuyucusunu yanıltmanın mümkün olduğu anlaşılmıştı. Hatta kullanıcıların elinden yeni çıkarmış olduğu latex eldivenlerde kalan parmak iziyle iPhone'un parmak izi okuyucusunu kandırmak mümkün oluyordu.

Yeni iPhone 6'larda da aynı yöntemin sorunsuzca çalışıyor olması, geçtiğimiz bir yıl içinde Apple'ın sorunu çözmek için hiçbir adım atmamış olduğunu düşündürüyor. Böylece, artık önlem almak kullanıcılara kalıyor. Eğer, iPhone'unuza sızılacağını düşünüyorsanız, latex eldivenlerinizi çıkarıp çöpe atmadan önce, iPhone'a tanımladığınız parmağın girdiği eldiven ucunu yırtmanızı öneririz. Ayrıca Apple da, özellikle ödeme işlemlerinde güvenlik sağlamak için hem parmak izi hem de şifreyi aynı anda kullanma tavsiyesinde bulunuyor.

Okuyucu Yorumları