iPhone 6'nın ekran çözünürlüğü bu olabilir!

iPhone 6'nın farklı boyutlarda iki modelinin olacağını biliyoruz ama çözünürlüğünü ilk kez duyduk!

Boyut tamam, ya çözünürlük?

Apple, bir yerine alıştığımızın aksine iki yeni iPhone tanıtarak bizi şaşırtmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadarki sızıntılar iPhone 6'nın 4.7 inç'lik ve 5.5 inç'lik modellerle karşımıza çıkacağını söylüyorlar. Yeni bir "kanıt" ise ekran boyutuyla birlikte, çözünürlüğün de artacağını gösteriyor.

Yeni iPhone'ların ekran çözünürlüğü hakkında bugüne kadar herhangi bir ipucu ortaya çıkmamıştı. Ancak 9to5Mac, en son Xcode 6 development kit beta içinde yer alan iOS 8 dosyalarında yeni Apple cihazlarının çözünürlüklerine dair ipuçları bulduğunu söylüyor. Buna göre Apple'ın kullanacağı yeni çözünürlük, 828x1472 ve hatta 1242x2208 olabilir. Mevcut iPhone'lar, 640x1136 çözünürlüğüne sahipler.

Bu çözünürlük, iPhone'un bu kez sadece "uzamayacağını", her yönde genişleyeceğini de gösteriyor olabilir. Ayrıca bilgi doğru ise, 4.7 inç'lik iPhone 6'nın ekranı, ondan daha küçük olan iPhone 5S'in ekranından daha keskin bir görüntü sunacak demektir. 5.5 inç'lik iPhone'daki 828x1472 çözünürlük, phablet boyutlu iPhone 6'nın 300PPI'ı (Apple'ın "retina" olarak adlandırdığı piksel yoğunluğu) geçeceğini gösteriyor.

16:9 çözünürlük, sitenin hesaplamalarına göre Apple'ın giriş ekranlarına daha fazla simge sığdırmasına da izin verebilir. Tanıtım tarihinin yaklaştığını düşünürsek, Apple çözünürlükle ilgili kararlarını çoktan vermiş olsa gerek. iPhone 6'nın nasıl özelliklerle geleceğini Eylül'deki tanıtımda görebileceğiz.

Okuyucu Yorumları