iPhone 6 ön incelemede!

iPhone 6'nın ilk ön incelemesi, telefonun ne kadar iyi olduğunun ipuçlarını veriyor!

iPhone 6 ön incelemede!

Güncelleme: iPhone 6 testimiz için buraya, iPhone 6 Plus testimiz için buraya tıklayın!

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı daha yakından görmek isterseniz, galerimize tıklamanız yeterli!

iPhone 6 Plus ön incelemesi için tıklayın...

iPhone'lar hiçbir zaman donanım gücüyle veya ekran boyutlarıyla öne çıkan telefon olmadılar. Ancak buna rağmen neredeyse tüm dünyanın beğenisini kazanmayı başardılar. Ancak yaklaşık son 2 yılda Android'li telefonlar, arayı yavaşça açmaya başladı.

Acilen bir şeyler yapmak gerektiğinin farkında olan Apple, dün iPhone 4'ten bu yana en büyük değişikliklere imza atan iPhone 6'yı tanıttı. Ekranı 4 inç'ten 4.7 inç'e genişleyen iPhone 6, daha hızlı bir işlemci, daha hızlı ve yetenekli bir kamera, daha büyük bir pil ve bunlardan da fazlasıyla geliyor. Apple'ın tanıttığı yeni ödeme sistemi şimdilik sadece ABD'ye açık, ancak telefonla ödeme sistemlerini sonunda bir yere taşıyabilir.

Peki yeni iPhone 6 neler sunuyor, iPhone 5S'ten ne gibi farkları var, getirdiği değişiklikler ve yenilikler büyük mü? İçerik ortağımız TechRadar'ın ön incelemeleri, bu soruların cevabını erkenden veriyor.

Tasarımı

iPhone 6'da iPad Air'in tasarımından etkilere rastlıyorsunuz. Metal kaplı telefonun tutuş hissi ise mükemmel. Apple'ın her zaman yüksek kalitede tasarımlara sahip telefonlar ürettiğini biliyoruz. iPhone 6 da bu konuda farklı değil ve onu elinize aldığınızda harcayacağınız paraya değeceğine ikna oluyorsunuz.

iPhone 6 ön incelemede!

Telefonun yumuşayan, daha yuvarlak kenarları sayesinde elinizdeki hissiyatı daha rahat. iPhone 6 aynı zamanda çok ince, ancak iPhone 5S'in elinizde bıraktığı "tüy gibi hafif" hissi, yeni telefonda yok.

Ekranı, ekran çözünürlüğü ve performansı

Ekranı, ekran çözünürlüğü ve performansı

iPhone 6'nın ekranı her ne kadar 4.7 inç'e genişletilmiş olsa da, 5.2 inç'lik Galaxy S5 gibi telefonlara bakıp onları kıskanan iPhone sahipleri, yeni telefonu küçük bulabilirler. Ancak iPhone 5S'teki en önemli sorunlardan biri olan yazı yazma, genişleyen ekranla birlikte çözülmüş bulunuyor. İlle de daha büyük ekran istiyorsanız, zaten iPhone 6 Plus gibi bir seçeneğiniz var.

Ekran çözünürlüğü 1334 x 750, yani aslında 720p, ancak görüntü kalitesi müthiş. Techradar, ekranın gerçek olduğuna inanmakta zorluk çektiğini söylüyor. Ancak kağıt üzerindeki teknik özelliklere bakanlar, bu yükseltmeler ne kadar önemli de olsa, tatmin olmayabilirler.

iPhone 5S ile iPhone 6, aynı PPI değerine sahipler. Dolayısıyla Full HD ve Quad HD telefonlarla yan yana koyulduklarında Android'li rakiplerine boyun eğebilirler.

iPhone 6 ön incelemede!

İyi haber ise iPhone 6'nın, daha önceki iPhone'lar için hazırlanmış uygulamaları sorunsuzca yeniden boyutlandırıp, çalıştırabildiği.

Yeni A8 işlemci, üstüne yüklenen görevlerin altından rahatlıkla kalkıyor. A8'in teknik detayları tam olarak bilinmese de, 64-bit mimariye sahip olduğunu biliyoruz. iPhone 6'daki RAM miktarı Apple tarafından açıklanmadı, ancak daha güçlü ve görsel olarak daha yoğun uygulamaları kaldırabilmesi için 1GB'tan 2GB'a yükseltilmiş olabilir.

Apple Pay ve iOS 8

Apple Pay ve iOS 8

Apple Pay

Dün ortaya çıkan en önemli yeniliklerden biri de, Apple'ın yeni ödeme sistemi Apple Pay. iPhone 6, sonunda bir NFC yongasıyla geliyor. Apple Pay, telefonunuzla temassız ödeme yapmanıza olanak tanıyor ve bu işi önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

iOS 8

Yeni işletim sistemi, ilk defa bu sene WWDC'de gösterilmişti. iOS 8'de çok büyük değişiklikler yok, ancak bazı faydalı, küçük ayarlamalar var. Örneğin uyarı merkezi artık daha güçlü ve size daha işe yarar bilgiler sunabiliyor. Bu arada geniş ekran, uyarı merkezinde zaman geçirmeyi bir keyif haline getirmiş.

iOS 8'de üçüncü parti uygulamaları kullanabilme gibi onu rakip platformlar karşısında ayakta tutacak başka önemli yenilikler de var.

Kamera ve ilk karar

Kamera ve ilk karar

Kamera

iPhone 6'nın kamerasına dışardan baktığınızda büyük bir değişiklik görmeyebilirsiniz. 8 megapiksellik kamera, hala 4K kayıt yapmıyor. Ancak başka büyük yenilikler var. f/2.2 odak aralığını destekleyen yeni iSight kamera, "Focus Pixels" sayesinde çok hızlı odaklanabiliyor. Bu sayede video çekerken hareket etseniz bile odak noktası kaymayan görüntüler elde edebiliyorsunuz.

iPhone 6, dijital görsel dengeleme işleviyle geliyor. Muhtemelen titrek fotoğraflarda daha net görüntü sağlayan optik görsel dengeleme özelliği ise iPhone 6'nın ağabeyi iPhone 6 Plus'ta var.

Yine iyi bir özellik, telefonun 240fps kayıt yapabilmesi, bu sayede havalı ağır-çekim videoları oluşturabilmesi.

İlk karar

iPhone 6, ilk bakışta gerçekten de iyi bir telefon. Daha büyük ekran boyutu, yeni ödeme sistemi, daha büyük pil, yenilenen tasarım, sonunda teknolojiyi takip eden (en azından kısmen) bir iPhone'la tanıştığımızı gösteriyor. iPhone'u terk etmeyi düşünen Apple sahipleri, artık kendilerini bundan vazgeçirebilecek bir telefona sahipler. iOS'un basitliği ve gücü, yeni donanımla birleştiğinde en iyi Android'lere rakip olacak bir iPhone ortaya çıkıyor.

Apple Watch hakkında her şey... Tıklayın...

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı daha yakından görmek isterseniz, galerimize tıklamanız yeterli!

Okuyucu Yorumları