iPhone 6 yerine iPhone 5S alınabilir mi?

Yeni cebiniz olarak iPhone 6 yerine iPhone 5S'i tercih ederseniz, pişman olmayabilirsiniz! Çünkü...

iPhone 6 yerine 5S alınır mı?

Telefonunuzu yenilemek istiyorsunuz ve yeni cebinizin bir iPhone olacağı konusunda kararınızı verdiniz. Peki hemen en son iPhone 6 veya 6 Plus'ı almak yerine, bir önceki iPhone 5S'i tercih ederseniz nasıl olur? Böyle bir tercih yapmanız halinde hiç pişman olmayabilirsiniz.

iPhone 5S halen güçlü bir telefon ve geniş bir kullanım alanına sahip. Aşağıdaki karşılaştırmamız, seçim yapmanızı kolaylaştıracak.

Ergonomi

iPhone 5S ile 6 arasında vereceğiniz kararı etkileyecek en önemli faktör, belki de telefonların boyutları. iPhone 5S, 4 inç'lik bir ekranla gelirken, iPhone 6'da 4.7 inçlik ekran bulunuyor. iPhone 6 Plus'ın ekran boyutu ise tam 5.5 inç!

iPhone 6'yı kavramanın iPhone 5S'i kavramak kadar kolay olmadığını söylemekte fayda var. Apple'ın kilit düğmesini yan tarafa taşımasının nedeni de bu. Ayrıca iPhone 6 Plus ve kısmen iPhone 6'nın elden çok kolay kayabildiğini söyleyelim. Bu yüzden bu cihazlarla bir kılıf kullanmanızda fayda var.

Fiyat ve aksesuar ve işlevsellik

Fiyat ve aksesuar ve işlevsellik

Fiyat ve aksesuar

Yeni telefonunuz için ayırdığınız para kısıtlıysa, iPhone 6'dan yaklaşık 350 TL daha ucuz olan iPhone 5S çok iyi bir seçenek olabilir. Fazladan paranız olsa bile onu iPhone 6'ya yatırmak konusunda hemen karar vermeyin.

iPhone 5S için satın alabileceğiniz aksesuarlar, genellikle çok pahalı değiller. Özellikle kılıf olarak piyasada daha çok iPhone 5/5S kılıfı bulmanız mümkün. iPhone 6 ve 6 Plus için de birçok kılıf var, ancak bu kılıflar genellikle biraz daha düz stildeler ve 5S'teki çeşitliliğe sahip değiller.

İşlevsellik

iPhone 6'nın selefine göre bir dizi geliştirme sunduğu, iPhone 5S'in biraz eski kaldığı doğru. Peki ama bu yenilikler gerçekten önemli mi?

iPhone 6, daha hızlı ve daha iyi pil ömrü sunan A8 işlemciyle geliyor. M8 yardımcı işlemci de sensör verilerini toplamakta işe yarayabiliyor - bu işleve yönelik birçok spor uygulamasının ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ancak iPhone 5S'in A7 işlemcisi de hiç fena değil ve App Store'daki herhangi bir uygulamanın altından rahatlıkla kalkabiliyor.

İşlevsellik ve iPhone 6'ya has sorunlar

İşlevsellik ve iPhone 6'ya has sorunlar

iPhone 5S'te bulunmayan, iPhone 6 ve 6 Plus'ın sunduğu bir başka özellik, Apple Pay. Ancak bu özelliğin şu an ABD dışında çalışmadığını biliyoruz.

iPhone 6'nın kamerasında 5S'e göre geliştirmeler var, ancak fark büyük değil. İki kamera da çift LED flaşlı, 29mm odak uzunluklu arka kamera ve 1,2 megapiksel ön kamerayla geliyor. iPhone 6 ve 6 Plus, daha iyi dijital görsel dengeleme, yüz algılama, düşük ışık performansı gibi özelliklere sahip. iPhone 5S 120fps'de video kaydedebilirken iPhone 6, 240fps'de video kaydedebiliyor. iPhone 6'nın etkileyici bir kameraya sahip olduğu doğru, ancak bazılarının beklediği gelişmeyi sunmuyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'taki sorunlar

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, en son teknolojilerle gelseler de, kendilerine has bazı sorunlara sahipler.

Bunlar arasında cam ve alüminyum arasındaki boşluğun saç ve tüyleri toplayabilmesi, arka aydınlatmadaki tutarsızlıklar, cihazın kendi kendine baştan başlaması, ekranın kolay çizilebilmesi ve kameranın bazı zamanlarda odaklanmayı başaramaması var.

Okuyucu Yorumları