iPhone 6'lar HTC'nin kopyası mı?

Rakiplerini iPhone tasarımını çalmakla suçlayan Apple'a, "iPhone 6 da çalıntı" suçlaması!

iPhone 6 çalıntı mı?

Çin'in Apple'ı olarak adlandırılan dev elektronik üreticisi Xiaomi'nin başkan yardımcısı, aynı zamanda Google Android'in eski başkanı olan Hugo Barra, Apple ve HTC hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Hugo Barra'ya göre Apple iPhone 6'yı tasarlarken HTC'nin modellerinden önemil ayrıntıları çaldı. Barra aslında tam olarak "arakladı" ifadesini kullandı.

Aslında bu çok ironik bir açıklama oldu zira Barra'nın başında olduğu Çin'li elektronik devi Xiaomi de Apple'ın ürünlerini taklit ediyor. Hatta o kadar iyi taklit ediyor ki, Xiaomi telefonları ile Apple telefonlarını yan yana koyunca fark bulmak kolay olmuyor. Bu yüzden de Çin'de Xiaomi için "Çin'in Apple'ı" lakabı kullanılıyor.

Hugo Barra aslında bu açıklamayı, Xiaomi'ye yöneltilen suçlamalara karşı yaptı. Xiaomi'nin Apple'ın tasarımlarını çaldığı suçlamasına karşı "Apple da iPhone 6'ları HTC'den arakladı" yorumuyla cevap veren Barra, endüstride yeni tasarımlar yapılırken rakiplerin ürünlerinin dikkatle incelendiğini de ekledi. Yani kısacası Barra, üstü kapalı da olsa "herkes herkesin tasarımını biraz çalıyor" diyor.

Okuyucu Yorumları