iPhone 6S nasıl suya dayanıklı oldu?

Apple söylemese de iPhone 6S, suya eskisinden çok daha dayanıklı. Peki bu nasıl oldu?

Nasıl suya dayanıklı oldu?

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, bir önceki senenin iPhone'larına oldukça benziyorlar. Ancak yeni cihazların içinde yapılan incelemeler, Apple'ın kullanmaya başladığı su geçirmezlik önlemlerini ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir videoda iPhone 6S'in bir saat boyunca suda kalabildiği gösterilmişti. Bu, iPhone 6S'in su geçirmez olduğunu garanti altına almasa da, Apple'ın bazı değişiklikler yaptığının bir işaretiydi. iFixit'in incelemeleri, bu değişikliklerin neler olduğunu ortaya çıkardı.

iPhone 6S'i parçalarına ayırmaya başlayan iFixit'in ilk fark ettiği, ön ve arka panellerin arasında yerleştirilen yapışkanlı lastik şerit oldu. iPhone 6 serisinde bulunmayan bu şerit, muhtemelen iPhone 6S'in su geçirmezliğini güçlendiriyor. Bunun su geçirmezlik için yeterli olmayacağını düşünen Apple, incelemeye göre iPhone 6S'in içindeki kablo bağlantılarının da suya karşı mühürlemiş.

Apple, iPhone 6S'in suya dayanıklılık özelliğinden hiç bahsetmediğinden gelecek senenin iPhone'u için hazırlık yapıyor olabilir. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, suya karşı eskisinden çok daha dayanıklı olabilir ancak yine de onları suya maruz bırakmanızı tavsiye etmiyoruz.

Okuyucu Yorumları