iPhone 6S'in Force Touch'ından yeni detaylar!

iPhone 6S'le geleceği neredeyse kesinleşen Force Touch işlevi, telefonda nasıl çalışacak?

Force Touch'tan yeni detaylar

Bir sonraki iPhone'un en önemli yeniliklerinden bir tanesinin Force Touch olabileceği, bir süredir konuşuluyor. Ekrana ne kadar kuvvetli dokunduğunuzu algılayabilen teknoloji, şu an Apple Watch'ta kullanılıyor.

9to5Mac'in kaynaklarına göre iPhone 6S, görünüş olarak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'tan farklı olmayacak. Daha da önemlisi yeni telefonun Force Touch dokunma algılama teknolojisiyle geleceği kesin gibi. Rapora göre Apple'ın iOS 9'da hazırlığını yaptığı Force Touch işlevi, önceki iPhone'lardaki "basılı tutma" işlevlerinin bazılarının yerini alacak. Site, Apple'ın Force Touch özelliğini App Store uygulamalarına taşımak üzere geliştiricilerle birlikte çalıştığını söylüyor.

iPhone 6S'in en önemli özelliği olacağı iddia edilen Force Touch, yeni Macbook ve Retina Macbook Pro'nun touchpad'lerine benzer biçimde çalışıyor. Bununla birlikte 9to5Mac'e göre iPhone'daki Force Touch'a, Apple Watch'taki kadar gereksinim duyulmayacak.

Yeni iPhone'lar sonbahardan önce gelmeyeceğinden, Force Touch'lı iPhone hakkında daha fazla bilgi için sızıntıları takip etmemiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları