iPhone 7 hakkında bildiğimiz her şey!

iPhone 7 ne getirecek, neler sunacak, ne zaman piyasada olacak? Apple'ın yeni iPhone'u hakkında ortalıkta dolaşan tüm iddiaları bir araya getirdik!

iPhone 7 hakkında bildiğimiz her şey!

Apple'ın yeni amirali iPhone 7 tüm dünyada heyecanla bekleniyor. Apple fanlarının yanı sıra teknoloji meraklıları da iPhone 7'nin nasıl bir telefon olacağını, neler getireceğini ve iPhone 6S'e göre ciddi anlamda farklılık getirip getirmeyeceğini merak ediyor. Bilindiği gibi Apple, her iki 2 yılda bir iPhone'larında ciddi bir tasarım değişikliğine gidiyor. Daha önce iPhone 6 ile ekran boyutunu büyüten ve yanına bir de Plus modeli ekleyen Apple'ın, o nedenle iPhone 7'de ne gibi farklılıklar ortaya koyacağı heyecan yaratıyor. Peki, iPhone 7 hakkında bilinenler, hakkında çıkan söylentiler, iddialar neler. 6 adımda açıklıyoruz...

İddia 1 - iPhone 7: Li-Fi

İddia 1 - iPhone 7: Li-Fi

iPhone 7, LiFi teknolojisine sahip olacak. Peki, LiFi nedir? LiFi, yeni bir kablosuz bağlantı standardı. WiFi'a kıyasla çok daha hızlı olan bu kablosuz bağlantı,tam 100 kata kadar bant genişliğini arttırabiliyor. Geliştirilme aşamasında olan bu teknoloji, testlerde 1Gbps'e varan hızlarda sonuçlar verebiliyor. Yani bunun karşılığı da gerçek kullanımda, 18 1.5 GB'lık filmi sadece 1 saniyede indirebileceğiniz anlamına geliyor.

İddia 2 - iPhone 7: Pil Ömrü

İddia 2 - iPhone 7: Pil Ömrü

Bir telefonun özellikleri ne kadar şahane olursa olsun, bataryası günü çıkarmanıza izin vermiyorsa kuşkusuz pek tercih edilmez. Apple da elbette bunun farkında. O nedenle iPhone 7'ye yönelik iddiaların belki de en güçlüsü batarya konusunda. Zira Apple'ın iPhone 7'de konturlu tabakalı pil üniteleri kullanması bekleniyor. 12 inç'lik MacBook'un da da kullandığı bu yöntem, iPhone 7 ile iki günü çok rahat çıkartma imkanı tanıması bekleniyor.

İddia 3 - iPhone 7: 3 GB RAM

İddia 3 - iPhone 7: 3 GB RAM

iPhone 7'e yönelik bir başka iddia da RAM konusunda. iPhone 7'nin tam 3 GB RAM'le geleceği söyleniyor. Android tarafında artık 6 GB'lık RAM'li telefonlar olduğunu düşününce Apple böylesi bir hamle yapabilir.

İddia 4 - iPhone 7: Depolama

İddia 4 - iPhone 7: Depolama

iPhone'larda bir sıkıntı da depolama kapasitesi kuşkusuz. iPhone 6S'te özellikle 16 ve 64 GB seçenekleri sunulurken 32 GB'lık sürümün atlanması çok konuşulmuştu. Fakat iPhone 7'de muhtemelen 32 GB'lık bir başlangıç modeli görebileceğiz.

İddia 5 - iPhone 7: Intel LTE Modem Chip

İddia 5 - iPhone 7: Intel LTE Modem Chip

LiFi ile WiFi'dan daha yüksek hızlarda kablosuz ağ sunacağı konuşulan iPhone 7 hakkında bir diğer önemli iddia da daha güçlü bir Intel LTE Modem'le geleceği. Raporlara göre Intel şu sıralar 7360 LTE çipini iPhone 7 için üretmekle meşgul. Eğer bu iddia doğru çıkarsa iPhone 7, 450MB/s gibi hızlarla iPhone 6S'ten büyük fark yaratacak.

İddia 6 - iPhone 7: Çıkış Tarihi

iPhone 7'nin eylül ayında tanıtılacağı artık kesin. Ancak tam tarih henüz açıklanmış değil. Fakat Apple'ın daha önceki telefonlarını tanıttığı tarihlere bakıldığında aralık tahmin edilebiliyor. Özellikle 2012 yılıyla birlikte büyük tanıtımlarını eylül ayının ortalarına sabitleyen Apple'ın yine benzer bir hamle gerçekleştirmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları