"iPhone 7 Plus taşıma sırasında patladı"

iPhone 7 Plus'ın taşıma sırasında patladığına dair bir iddia ve bu ilginç görüntü, internette dolaşmaya başladı! Ancak...

iPhone 7 Plus "patladı" mı?

Güçlü bir biçimde patlamış gibi görünen bir iPhone 7'ye ait görüntüler, Çarşamba gününden bu yana internette dolaşıyor. Patlama olayı Samsung'un Galaxy Note 7'de yaşadığı patlama olaylarıyla karşılaştırılyor; ancak şimdilik olaya dikkatle yaklaşmakta fayda var.

Reddit kullanıcısı kroopthesnoop, görüntüsünü paylaştığı telefonun iş arkadaşı tarafından ön siparişle alındığını ve bu durumda eline ulaştığını iddia ediyor. Kullanıcı, daha sonraki gönderilerinde yaşananlardan AT&T'nin ve Apple'ın haberdar olduğunu ve arkadaşına yeni bir telefonun gönderileceğini belirtiyor.

Ancak telefonun kendi kendine patlamaktan ziyade, taşıma sırasında aldığı bir hasar nedeniyle bu hale gelmiş olması muhtemel. Telefonun kutusundaki delik ve telefonun arkasındaki çukur, bu olasılığı güçlendiriyor. Paketin yanan kısımları, pilin bir miktar yandığını gösteriyor ancak pillerin yüksek fiziksel baskı altında patlayabildiği biliniyor.

iPhone'un tamamen kendi kendine patlamış olma ihtimali de var, ancak telefonun yeni olduğunu ve taşınma sırasında kapalı olduğunu düşünürsek bu ihtimal oldukça düşük. Galaxy Note 7'de yaşanan yanma ve patlama olaylarının çoğunlukla cihaz açıkkken veya şarj sırasında yaşandığını biliyoruz. Bunun yanında iPhone pillerinin kullanım sırasında aşırı ısınıp patladığına dair geçmişte bazı olaylara (veya iddialara) rastlamıştık. Bu olaylar tam olarak doğrulanmamış olsa da, bu tür durumların çok nadir yaşandığı biliniyor. Yani muhtemelen endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok.

Okuyucu Yorumları