iPhone 7'nin gölgesinde kalan 8 yenilik!

Apple, büyük etkinliğinde sadece iPhone 7'yi tanıtmadı. İşte iPhone 7'nin gölgesinde kalan 8 önemli Apple bombası...

iPhone 7'nin gölgesinde kalan 8 yenilik!

Teknoloji devi Apple, doğal olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın damgasını vurduğu tanıtım etkinliğinde elbette başka birçok ürün ve hizmetini daha görücüye çıkardı.

İşte, Tim Cook tarafından yönetilen büyük sunumda iPhone 7'nin gölgesinde kalan fakat kesinlikle gözden kaçmaması gereken 8 şey:

Yepyeni Apple Watch

Geçtiğimiz gece Apple Watch Series 2'nin tanıtımını gerçekleştiren Cupertinolu firma, akıllı saat konseptinde sınırları zorlamaya devam edeceğini ilan etti. Dahili bir GPS bağlantının yanında cihaz suya dayanıklılık özelliğine de sahip. Bileğinizdeyken rahatlıkla yüzebileceğiniz saat içeri girebilecek suları da özel bir teknikle hoparlör girişinden dışarı çıkartıyor. Series 2 aynı zamanda daha parlak bir ekrana ve daha hızlı bir işlemciye sahip.

iOS çıkış tarihi

En yeni ve en iyi mobil işletim sisteminin çıkış tarihi tahmin ettiğinizden de yakın. 13 Eylül'de yayınlanacağı belirtilen iOS 10; iPhone, iPad ve iPod touch'lara aralarında Siri için üçüncü parti uygulama desteğinin de yer aldığı bir dizi özellik getirecek.

Apple Watch'ın yeni fiyatı

Series 2'nin tanıtımıyla birlikte orijinal Apple Watch'lar da artık Series 1 olarak adlandırılacak. Series 1'in yeni fiyatı, 369 dolarlık Series 2'lere göre artık çok daha makul; yalnızca 269 dolar.

Series 1, yeni Apple Watch'un su geçirmezlik özelliğine sahip olmasa da çift çekirdekli işlemciyle güncellenmiş durumda, ve o da yine 13 Eylül'de watchOS 3 güncellemesini alacak.

Apple Watch Nike+

Teknoloji devi Apple, spor giyim devi Nike'la işbirliğine giderek koşuculara hitap eden Apple Watch Nike+ adını verdikleri yeni bir akıllı saat geliştirdiler. Cihazda yer alan 'atletik' inovasyonlar arasında maksimum hava almayı olanaklı kılan delikli bir esnek kayış da yer alıyor. Koşu odaklı bu akıllı saatte ayrıca "Bugün koşuyor muyuz?" ya da "En son koştuğundan beri birkaç gün oldu." gibi kişisel davet niteliğinde hatırlatıcılar da yer alıyor. Fiyatı henüz açıklanmayan cihaz Ekim'de raflarda.

Süper Mario, App Store'da!

Süper Mario, App Store'da!

Etkinliğin, iPhone 7'den sonra belki de en çok yankı uyandıran duyurusu Mario'nun App Store'a geldiğinin açıklanmasıydı. Aralık ayında geleceği belirtilen Nintendo oyunu Super Mario Run, multiplayer seçeneğine de sahip olacak.

Pokemon Go, Apple Watch'a da geldi!

Kısa zamanda bir fenomene dönüşen Pokemon Go'dan artık bazı kullanıcılar sıkılmaya başlasa da, Apple oyunun popülerliğine halen güveniyor. Cupertinolu firma oyunu akıllı telefonlardan sonra akıllı saatlere de getiriyor. Kullanıcılar artık bileklerindeki Apple Watch'lar aracılığıyla pokemon'larını yakalarken ne kadar kalori yaktıklarını ve ne kadar mesafe katettiklerini de görebilecek.

iWork, artık gerçek zamanlı!

Apple'ın iWork uygulamalarında yoğun mesailer harcayanlara güzel bir haberimiz var; firma bu platforma gerçek zamanlı işbirliği olanağını getirdiğini duyurdu. Aslında daha önce Google ve Microsoft'un halihazırda sunduğu bir özellik olsa da bunun iWork için halen önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

Kablosuz kulaklık: AirPod

Beklenen gerçekleşti; Apple, iPhone 7'de kulaklık girişini kaldırdı. Firmanın kullanıcılarına sunduğu çözüm ise AirPod adı verilen kablosuz kulaklıklar oldu.

Beş saatlik dinleme olanağı sunan AirPod'lar ne yazık ki yeni iPhone'larla aynı kutuda gelmiyor. Cihazın ABD'deki fiyatı 159 olarak belirlenmiş durumda.

Okuyucu Yorumları