iPhone 8, 3 Boyutlu Kamerayla Gelebilir!

Apple, 10. yıldönümü için bir sonraki iPhone'unda bu değişliği yapmaktan çekinmeyebilir!

iPhone 8'e 3 boyutlu kamera!

Kamera, üst düzey telefonların ihmal etme şansı olmayan özelliklerinden ve Apple, yeni bir iddiaya göre iPhone 8'de farklı bir kamera teknolojisi kullanabilir.

The Korea Economic Daily'nin haberine göre Apple, bir sonraki telefonuna "3 boyutlu fotoğrafçılığı" taşımak için LG ile birlikte çalışıyor. 3 boyutlu kameranın nesne algılama ve hatta artırılmış gerçeklik gibi işlevler sunabileceği düşünülüyor. Bu yeni iddianın doğruluk payını güçlendirebilecek bir detay, Apple'ın İsrailli 3 boyutlu haritalama firması LinX Computational Imaging'i bir süre önce satın almış olması. Birkaç gün önce ise bir Business Insider raporu, Apple'ın bir sonraki telefonda artırılmış gerçeklikle ilgili işlevler sunabileceğini söylemişti. Bu yüzden iPhone 8, gerçek dünyayı kamerasından geçirip, örneğin nesnelerin üzerine çeşitli bilgiler ekleyebilir ve örneğin bir mağazanın açılış saatlerini telefonu mağazaya doğrulttuğumuzda gösterebilir.

2017 yılı Apple'ın telefonu için 10. yıl dönümü olacağından ABD'li firmanın özel yenilikler sunmak isteyeceği düşünülüyor. Raporlar doğruysa iPhone 8'de göreceğimiz kamera, çift lensli "LG Innotek" kamera olabilir. Diğer iPhone 8 dedikoduları, cihazın kavisli AMOLED ekranla geleceğini, daha yüksek bir çözünürlük sunacağını ve kablosuz şarjı destekleyeceğini söylüyordu. Bunların yanına 3 boyutlu fotoğraf efektleri de eklenirse bizce hiç şaşırmayın.

Okuyucu Yorumları