iPhone 8'de OLED ekran olabilir!

Ortada iPhone 7 bile yok... Ama 3 Japon devinin yeni şirketi, şimdiden iPhone 8'in sinyalini veriyor

iPhone 8'in OLED'i yolda!

Sony, Toshiba ve Hitachi'nin birlikte ortaya çıkardığı yeni şirket Japan Display, 2018'in iPhone'larında büyük rol oynayabilir.

Sharp'la birlikte şu an iPhone'ların LCD ekranlarının en büyük sağlayıcılarından biri olan Japan Display, söylenene göre iki sene içinde telefonlar için OLED ekranlar üretmeye başlayacak. Yani daha parlak, daha ince ve daha yüksek kontrast oranına sahip iPhone 8'ler bekleyebiliriz. Bazı analistler, OLED teknolojisinin ilk olarak iPhone 8'de kullanılacağını tahmin ediyor.

Japan Display'in OLED teknolojisine yapacağı geçişin Apple'ı ilgilendirdiğini doğrulamak şu an için mümkün görünmese de bir ipucu var. Japan Display'in en önemli hissedarlarından bir tanesinin Sharp'a yatırım yapmak üzere görüşmelerde bulunduğu iddia ediliyor. Bu, iki iPhone ekran sağlayıcısının bir anda OLED ekran üretimine geçiş yapacağı anlamına geliyor olabilir.

OLED teknolojisini kullanan katlanabilen ekranların da popüler hale gelmesi beklendiğinden, Japan Display ve hatta Apple, geride kalmak istemiyor olsa gerek.

Okuyucu Yorumları