iPhone 8'de Siri İçin İşler Değişiyor!

Yeni bir söylenti, iPhone 8'de Siri için işlerin biraz değişeceğini söylüyor!

iPhone 8'de Siri için işler değişiyor!

En son dedikodular, iPhone 8'in Touch ID veya Home düğmesinin ön yüzden arka yüze taşınacağını söylüyor.

Bu durumda Siri'yi çağırma yollarından bir tanesi ortadan kalkmış olacağından Apple, dijital asistanı çağırmak üzere yeni bir kısayol sunabilir. Konuyla ilgili kaynak kodlarını gördüğünü iddia eden Guilherme Rambo, iPhone 8'de Home tuşu yerine Uyku/Uyandır tuşuna uzun basarak Siri'yi açabileceğimizi söylüyor. Bu doğruysa Siri'yi bir düğmeye basarak açma işlevini yitirmemiş olacağız.

Rambo'nun bilgileri nerede bulduğu bilinmiyor ancak aynı isim, daha önce Apple'ın HomePod hoparlöründe 4K Apple TV ve iPhone 8'in yüz tanıma işleviyle ilgili bilgiler keşfetmişti. Bazı dedikodular, Touch ID'nin aynı Uyku/Uyandırma tuşuyla bütünleştirilebileceğini söylüyordu. Bu dedikodu da doğruysa, iPhone 8'in kenarı, Siri'yi çağırmaya ve telefonun kilidini açmaya yönelik güçlü bir alan haline gelebilir.

Önümüzdeki ay iPhone'lara dağıtılmaya başlanacak olan iOS 11'de Siri'ye yazarak soru sorma işlevi de bulunacak. Böylece yüksek sesli bir ortamda Siri'ye rahatça soru sorabileceksiniz. Siri'nin sese gerek kalmadan çağırılabilmesine olanak tanıyan bir işlev de, bu yeniliği destekler nitelikte olacak.

Okuyucu Yorumları