iPhone, Android ve diğerleri!

Cep dünyasında taşlar fena halde yerinden oynuyor: Android rakiplerine vuruyor, iPhone ve RIM ise...

iPhone, Android ve diğerleri!

ABD telefon piyasasının son rakamları yayınlırken, yeni veriler geçtiğimiz birkaç aya göre çok farklı olmasa da RIM BlackBerry ve Google Android'de meydana gelen gelişmeler kendinden söz ettiriyor.

Donanım üreticilerine baktığımızda Samsung'un diğer şirketlerden hala daha fazla telefon ürettiğini görüyoruz. Samsung'u LG, Motorola, RIM ve Nokia takip ediyor. Böylelikle Ağustos'tan beri geçerli olan ilk 5, aynen korunmuş oluyor. Motorola'daki kayıp ise göze çarpıyor: Şirket Ağustos ile Kasım ayları arası olan dönemde yüzde 1.8 pazar payını kaybetti ve şu an piyasanın yüzde 17'sine hükmediyor.

iPhone da yükseldi ama...

iPhone da yükseldi ama...
iPhone 3. sırada...

En kayda değer gelişme ise mobil işletim sistemlerinde yaşandı. RIM hala bir numara, ancak ara hızla kapanıyor. Ağustosta piyasanın yüzde 37.6'sına sahip olan RIM'in payı şimdi yüzde 33.5'e düştü. İkinci sırada ise Google Androidvar; payı yüzde 19.6'dan yüzde 26'ya yükseldi ve arayı hızla kapatıyor. iPhone ise, iOS ile yüzde 24.2'den yüzde 25'e yükseldi ancak sıralamada artık ikinci değil üçüncü sırada.

Özetlemek gerekirse: Android'e olan ilgi giderek artarken iPhone heyecanı azalıyor, Blackberry ise hızla kan kaybediyor. Bakalım önümüzdeki aylar neler gösterecek?

Okuyucu Yorumları