iPhone kullanımı hâlâ artıyor ama...

iPhone kullanımı artışına devam etse de, Apple için durum o kadar da iyi olmayabilir!

iPhone kullanımı artıyor ama

Apple'ı oldukça mutlu edecek bir duyuru, ABD içerisindeki iPhone kullanımının 101 milyon cihazın üzerine çıktığını ve iPhone 6/6P'nin en popüler ürünler olduğunu gösterdi.

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından Eylül ayında yapılan anket, şu anda 101 milyon iPhone'un kullanımda olduğunu ve bunların neredeyse üçte ikisinin iPhone 6 veya üstü olduğunu gösteriyor. Bu miktar da 2013'ün başlarından beri iPhone kullanımının neredeyse iki katına çıktığını gösteriyor.

iPhone 6 ve 6P en popüler ürünler olarak gözükmekte ve 2014 Eylül tarihinde satışa sunulduklarından beri 60 milyon adet satılmış durumda ve bu da iPhone 5S'nin ilk yılındaki satışın iki katı olmakta. iPhone 6s/6sP'nin düşük sayıların satışların ilk haftalarındaki verilere dayanmaktaydı ve şu anda bu miktarların da daha yüksek olduğuna emin olabiliriz.

CIRP'in bulguları Apple'ın iPhone "Plus" seçeneğinin kendini gösterdiğini ve daha büyük ekranlı iPhone'ların ABD'de kullanılan iPhone'ların büyük bir kısmını oluşturduklarını söylüyor. Ancak bulgular, ABD pazarı büyürken, iPhone kullanımının artışının yavaşlamakta olduğunu da söylüyor.

2015'in Eylül çeyreğinde kayıtlı taban, Eylül 2014 çeyreğindeki %6 yerine %4'e gerilemiş durumda. Geçtiğimiz sekiz çeyrekte kayıtlı taban her çeyrekte ortalama %8 artış gösterdi ve bu, Apple'ın 2013 Aralık çeyreğinde iPhone 5S yayımı ile yaşadığı artışın yarısına denk geliyor. Yavaşlayan bu büyüme hızı, Apple'ın sadık Android kullanıcılarını kendisine çekmek için sıkı bir çalışma göstermesi gerektiği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları