iPhone SE'ye olan talep ne kadar?

Kimileri "süper" diyor; kimileri "hiç satmıyor" diyor. Peki iPhone SE başarılı mı, başarısız mı?

iPhone SE başardı mı?

iPhone SE'nin başarısı tartışılsa da, Apple'a göre işler yolunda... Apple CEO'su Tim Cook, firmanın mali ikinci çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği konferansta 4 inç'lik telefona talebin yüksek olduğunu söyledi.

Cook, şöyle devam etti: "iPhone SE'yi isteyen her müşterimize onu hemen ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz." Gerçekten de Apple'ın çevrimiçi mağazasına bakıldığında ABD'de telefon için verilen ön siparişlerin 2-3 hafta bekleme süresinin bulunduğu görünüyor.

Apple, 4 inç'lik yeni iPhone'u ile büyük ekranlı telefonlardan sıkılan kullanıcılara yeni bir seçenek sunmak istemişti. iPhone'unu bir süredir yükseltmeyen kullanıcıları hedef alan iPhone SE'nin fiyatı da tam donanımlı iPhone'a göre daha uygun.

Apple'a göre iPhone SE'den gelen haberler iyi olsa da firmanın son çeyrek verileri, sevkiyatların önceki yıla kıyasla ilk kez geriye gittiğini gösterdi. Gelirlerinin üçte ikisinden fazlasını iPhone'dan sağlayan Apple için bu hiç de iyi bir haber değil. iPhone SE 31 Mart'ta piyasaya sürüldüğünden son çeyrek verileri, iPhone SE satışlarını içermiyor.

Okuyucu Yorumları