iPhone SE'yi bükmek hiç de zor değil!

iPhone 6 ve 6 Plus'ın başına bela olan bükülme problemi, iPhone SE'de ne durumda?

iPhone SE'ye bükülme testi!

Apple'ın yeni akıllı telefon modeli iPhone SE, görece kalın ve tıknaz görünümüne rağmen şaşırtıcı bir biçimde tahmin edebileceğinizden çok daha kolay bükülebiliyor!

SquareTrade tarafından gerçekleştirilen testlerde, bükülmeye dayanıklılık açısından 4 inç'lik iPhone SE'nin, 4.7 inç'lik iPhone 6S ve 5.5 inç'lik iPhone 6S Plus'tan daha zayıf olduğunu ortaya koydu.

iPhone SE boyutları itiabriyle iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'tan daha kalın olsa da, yapılan testler cihazın bükülmesi için 73 kg'lık bir basıncın yeterli olduğunu gösteriyor. Bu değer, 6S için gereken basınçtan 4.5 ve 6S Plus'ı bükmek için gereken ağırlıktan da 9 kg daha az. Bu küçük boyutlu iPhone'un yaklaşık 80 kg'lık bir ağırlığın karşısında da artık geri dönüşü olmayacak bir biçimde kırıldığı fark edildi.

Her ne kadar iPhone SE'de birçok önemli geliştirmenin yer aldığı yadsınamaz bir gerçek olsa da, söz konusu testler bu cihazı cepte taşırken oldukça dikkatli olmak gerektiğini gösteriyor. Bu da ayrıca bir telefon alır almaz satın alınan ikinci şeyin neden koruyucu kılıflar olduğuna da güzel bir örnek teşkil ediyor.

Okuyucu Yorumları