iPhone SE'yi canlı canlı denedik!

iPhone SE'yi kısa da olsa deneme şansı bulduk! İşte ilk izlenimlerimiz...

iPhone SE'yi denedik!

4 inç'lik telefonlar Apple mağazalarından hiçbir zaman kaldırılmamış olsa da iPhone 5S, bugün yeni bir telefon satın almak isteyenler için en iyi seçeneklerden değildi. Son iki senedir iPhone dendiğinde akla gelen iPhone 6/6S ve 6 Plus/6S Plus, piyasaya hükmetse de Apple, daha küçük bir iPhone'a talebin bulunduğunu fark etti.

iPhone SE'yi özel yapan ilk şey, yeni bir telefon olması. iPhone SE, iPhone 6S'e göre küçük ancak oldukça güçlü bir cihaz. Telefonun kamerası 12 megapiksellik bir sensöre yükseltilirken True Tone flaş, iPhone SE'nin kamera alanında iPhone 6'ya yetişmesini sağlıyor.

64-bit mimariye sahip A9 yongasının da güç potansiyeli oldukça yüksek. Bunun yanında ekran, selfie çekerken tam parlaklıkla yanarak yüzünüzü aydınlatıyor; yani LED flaş yerine geçiyor.

Tasarım

Tasarım

iPhone'un tüm modelleri için mükemmele yakın bir tasarıma sahip olduğu söylenebilir. Aynı durum iPhone SE için de geçerli: Telefonu elinize aldığınızda kaliteli bir cihazı tuttuğunuzun farkına varıyor, üstelik cihazı tek elle kullanmanın keyfini çıkarabiliyorsunuz. iPhone SE, özellikle iPhone 6S Plus kullanmış olanlar için müthiş bir his.

iPhone SE'yi canlı canlı denedik!

Telefonun gövdesinin ve tutuş hissinin iPhone 5S ile hemen hemen aynı olduğu ise doğru. Hatta iPhone SE'yi tuttuğunuzu size kimse söylemese, elinizdekinin yeni bir telefon olduğunu fark etmeyebilirsiniz bile.

Devamı sonraki sayfamızda.

Küçük ama hızlı

Küçük ama hızlı

Telefonu kullandığınızda iPhone 5S'ten farklı bir iPhone kullandığınızı hemen fark ediyorsunuz. A9 yongası, uygulamaların iPhone 6S'teki kadar hızlı açılmasını sağlıyor. Böyle küçük bir telefonda bu kadar yüksek gücün bulunduğunu bilmek sizi gerçekten memnun ediyor.

İlk kararımız

İlk kararımız

iPhone 5SE, Apple'ın üç nesil önceki iPhone 5S'iyle aynı görünüme ve tutuş hissiyatına sahip. Telefonun tasarımında herhangi bir incelme, hatlarında yumuşama veya sertleşme söz konusu değil. Ancak değişiklik yapılmamış olması sanırız bizi rahatsız etmedi. Daha önce başarısı kanıtlanmış bir tasarımın içerisindeki her şeyin yenilenmiş olması biz etkilemeye yetti.

iPhone SE'yi canlı canlı denedik!
Okuyucu Yorumları