iPhone tamam; ama iPad...

iPhone ve Mac'ler Apple'ın yüzünü güldürüyor. Ama iPad konusunda ciddi sıkıntılar olabilir!

iPhone tamam; ama iPad...

Apple, içerisinde bulunduğu çeyrekte büyük ve önemli bir hamle yaparak Beats'i satın almıştı. Bu sayede yeni masaüstü ve mobil sistemlerinin yanı sıra, aynı zamanda da bu zamana kadar ürettiği en ucuz iMac'i piyasaya süren Apple, genel gelir anlamında da ufak bir zıplama yaşadı.

Özellikle Beats'in getirileriyle piyasada daha fazla hareket alanı bulan Apple'ın, iPhone ve Mac satışlarında geçen yıla kıyasla gözle görülür miktarda artış yaşandı. Yayınlanan rakamlara göre Apple, bu çeyrekte 35.2 milyon iPhone ve 4.4 milyon Mac satarak, 2013'ün üçüncü çeyreğine kıyasla iPhone satışlarında yüzde 13, Mac satışlarında da yüzde 18'lik bir artış yaşadı. Yine de tüm bu gelişmeler arasında iPad serisi halen düşüş yaşamayı sürdürüyor zira geçen yıl bu dönemlerde hesaplanan toplam 13.3 milyonluk iPad satışı, yüzde 9 oranında düşüş yaşamış durumda. Wall Street'ten gelen açıklamaya göreyse, Apple'ın beyan ettiği 600 milyon dolarlık gelir, beklenenin altında.

Apple'ın son çeyrek geliri 37.4 milyar dolar olarak dile getirildi ki bu rakam geçen yıla oranla yüzde altı oranında gelişme yaşandığı anlamına geliyor. Apple ayrıca net hasılatını 7.7 milyar dolarak olarak açıklamış durumda. Bu net rakam, geçen yıla kıyasla yüzde 11 gibi önemli oranda gelir artışı yaşandığını gözler önüne seriyor.

Firmanın yeni finansal yıldaki en büyük silahıysa şüphesiz yeni iPhone'u olacak. Aynı zamanda Beat, ikinci silah olarak karşımıza çıkıyor. Pek tabi bu yeni sistemin hali hazırda bulunan ekosisteme nasıl uydurulacağını hep beraber göreceğiz. Son olarak, uzun süredir beklenen iWatch'ın, iddia edildiği gibi 2014 yılı içerisinde piyasa da olması, Apple'ın karına kar katacaktır.

Okuyucu Yorumları