iPhone'u terk (mi) ediyorlar?

Bu ilginç araştırma, iPhone'ların önemli bir kullanıcı grubunu kaybetmek üzere olduğunu gösteriyor!

iPhone'u terk (mi) ediyorlar?

iPhone 5S'i test ettik... Tıklayın...

Gençler iPhone'ları terk mi ediyor? Cep telefonu karşılaştırma sitesi Mobile Phone Checker adlı sitenin sorduğu soru tam olarak bu. Birleşik Krallık içerisinde bir araştırma ile ortalama iPhone kullanım yaşını belirlemeyi hedefleyen bir çalışma yapan sitenin söylediğine göre, bu ortalama son iki yıl içerisinde artmış durumda.

Site tarafından yürütülen araştırma, 18 ile 65 yaşları arasındaki 2.083 yetişkine ne zaman ilk iPhone'larını aldıklarını sordu. İnanması güç ancak katılımcıların yüzde 37'si ilk iPhone'larını son 6 ay içerisinde almış ve bu kişilerin yaş ortalaması 34.4. Buna karşıt olarak ise, katılımcıların yüzde 52'si 2 yıl veya daha uzun bir süre bir iPhone'a sahip olmuşlar ve bu kişilerin yaş ortalaması da 24.8'e ulaşıyor.

Araştırmanın ilginç olan yanı ise mevcut iPhone sözleşmelerinin bitiminde bu sözleşmeyi uzatmayı düşünüp düşünmedikleri sorulduğunda ortaya çıkıyor. 35 yaşın üstündeki kişilerin yüzde 66'sı bu soruyu "evet" olarak cevaplar iken 18 ile 34 yaşın arasındaki kişilerden gelen "evet" cevabı oranı ise sadece yüzde 42.

Sitenin yöneticisi Adam Cable ise bu durumu şaşırtıcı bulmadığını söylüyor. Kendi ailesindekiler dahil pek çok "yaşlı"nın artık iPhone kullanıcısı olmaktan gurur duyduğunu ve sosyal medya ile iç içe olduğunu bildiriyor. Bununla beraber pek çok sebebin gençlerin iPhone yerine başka bir telefon tercih etmesine neden olduğunu düşündüğünü söyleyen Cable, iPhone 5C gibi ekonomik bir iPhone'un bile bu durumu değiştirmeyeceği fikrinde olduğunu açıklıyor.

Tabii ki bu açıklama ışığında anketin iPhone 5S ve 5C'nin satışından önce yapıldığını tahmin edebiliriz ki bu iki model pek çok genç alıcıyı cezbedebilir. Sonuç ne olursa olsun, önümüzdeki birkaç ay boyunca iPhone satışlarını takip etmenin ilginç bir deneyim olacağı kesin...

Okuyucu Yorumları