iPhone'u yüzünden işe alınmadı

Bu haber, elindeki iPhone'uyla hava atmaya meraklı olanları biraz korkutacak!

iPhone'u var diye dışlandı!

Çin'in Jilin bölgesinde iş görüşmesine giden bir genç, iPhone kullandığının farkedilmesi nedeniyle işe alınmadı.

Kasım'ın sonlarında Changchun şehrinde bir iş görüşmesine katılan dördüncü sınıf öğrencisi Gao, görüşme başladıktan sadece birkaç dakika sonra firmadan "iPhone'lu öğrenciler aramıyoruz" cevabını aldı. Firmanın bu duruşu sergilemesinin nedeni ise "fanboy"ları sevmemesi veya akıllı telefonların iş yerinde kullanılmasını hoş görmemesi değil. Aksine şirket, iPhone'un lüks bir eşya olduğunu ve sadece hayatında zorluk görmemiş şımarık çocuklar tarafından kullanıldığını düşünüyor.

Görüşmeyi yapan şirket yetkilisi, konu hakkında şunları söylemiş:

"iPhone'lu öğrencilerle yapamıyoruz. Sahip olduğunuz her şeyi size ebeveynleriniz almış. Hiçbir şeyi kendiniz çalışarak elde etmemişsiniz. Varlıklısınız ve baskıyı kaldıramazsınız. Bizim şirketimizde çalışmak zordur. Bize buradaki acıları ve ızdırapları kaldırabilecek birisi lazım."

Gao'nun telefonu gerçekten de ona ailesi tarafından satın alınmış, ancak öğrenciye göre bir iPhone taşımak, varlıklı olmanın simgesi değil. Görünüşe bakılırsa Çin'de işe girmek isteyen gençlerin öncelikle iPhone'larını saklaması veya Çin üretimi cepleri kullanması gerekecek.

Okuyucu Yorumları