iPhone'daki "zaman yolculuğu" hatası çözüldü!

iPhone'ları bir anda "tuğlaya" çeviren garip iOS hatasına nihayet düzeltme geliyor!

iPhone'a düzeltme geliyor!

iPhone'unuzun tarihini Mayıs 1970 ya da daha öncesi olarak ayarladığınızda cihazınızı işe yaramaz bir tuğlaya döndüren hatayı hatırlıyor musunuz? Teknoloji devi Apple'ın böyle bir bug'ın varlığını doğrulaması için neredeyse bir hafta geçmesi gerekmişti. Ve nihayet firma sorun için bir düzeltmeyi devreye sokma aşamasına geldi.

Söz konusu hata, kullanıcılar Ayarlar uygulamasından cihazlarının tarihini 1 Ocak ve Mayıs 1970 arasında herhangi bir güne ayarladıklarında telefonu yeniden başlatmaya zorluyor ve bunun ardından 64-bit'lik bütün iPhone'lar işe yaramaz hale geliyordu.

Geçtiğimiz hafta bu hatanın varlığını doğrulayan teknoloji devi bir düzeltmenin yolda olduğunu açıklamıştı. Fakat halihazırda bu hatadan telefonları etkilenen kullanıcıların da Apple Store'a gidip yedek bir cihaz almaktan başka çaresi yoktu. Bu hafta kullanıma sunulan yeni bir iOS 9.3 beta güncellemesiyle birlikte sorunla ilgili bir düzeltmenin de yakında sunulacağı belirtiliyor.

MacRumors forumlarında bazı kullanıcılara göre iOS 9.3 beta güncellemesi, kullanıcılar iPhone'larını iTunes aracılığıyla yeniden yüklediklerinde tuğla haline gelmiş cihazlar da onarılıp eski hallerine dönebiliyor. Güncellemeyle birlikte ayrıca iPhone'ların tarihlerini 1 Ocak 2001 öncesi bir güne ayarlamak da artık mümkün olmayacak.

Okuyucu Yorumları