iPhone'lar İçin Apple'a İlk Ciddi Uyarı!

Apple, iPhone satışlarında beklediğini tam olarak bulabilmiş değil ama tablo o kadar da kötü görünmüyor...

iPhone'lar için Apple'a ilk ciddi uyarı!

Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı görücüye çıkarmasının ardından akıllı telefon pazarında önemli bir hamle yapsa da genel iPhone satışları açısından pek de parlak günler geçirmiyor. Bundan iki yıl önce, büyük ilgi gören iPhone 6'yı piyasaya süren firma her yıl çok daha dikkat çekici modeller hazırlasa da kullanıcı nezdinde beklediği ilgiyi görmek açısından bazı sorunlar yaşıyor.

Geçtiğimiz ay satışa çıkan ve gelişmiş bir kameranın yanında suya dayanıklılık özelliğiyle gelen iPhone 7'nin aslında yine de çok fazla iPhone 6'yı andırmasının müşterilerde yeterince heyecan uyandırmamasının ardındaki temel neden olabileceği tahmin ediliyor.

Apple'ın iPhone tarafında yaşadığı zorluklar, firmanın 24 Eylül itibariyle sona eren yıllık çeyreğin finansal sonuçlarını açıklamasıyla daha açık bir biçimde ortaya çıktı. Buna göre bu yılın üçüncü çeyreğinde iPhone satışlarında yaşanan düşüş, firmanın 2007'de iPhone konseptini tanıttığı zamandan beri bu telefonların satışlarında yaşadığı ilk ciddi düşüş anlamına geliyor. Üçüncü çeyreğin yanında bütün bir yıl açısından da satışların ve gelir oranın da ayrıca düşük olduğu belirtiliyor.

Rakamlarla konuşmak gerekecek olursa, firmanın bu çeyrekte sattığı 45.5 milyon adet iPhone, geçtiğimiz yılın aynı döneminde satışı yapılan 48 milyon iPhone'a göre yüzde 5'lik bir düşüşe işaret ediyor. Bununla birlikte söz konusu performansın yine de Wall Street tarafından öngörülen 44.2 milyon ünitelik satış rakamını geride bıraktığını söyleyelim.

Dikkat çekici bir düşüş söz konusu olsa da Apple'ın halen moralini yüksek tutması için birçok neden mevcut. Zira Cupertinolu firma halihazırda dünyanın en değerli firması unvanını taşımaya devam ediyor ve telefon pazarındaki hakimiyetini de korumayı sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları