iPhone'u Jailbreak'lemek için 5 neden!

iPhone'unuzu jailbreak'lemek için hala geçerli bir neden var mı? Bizce var...

Jailbreak için 5 neden!

iOS'un en son özellikleri, jailbreak'lemenin çekiciliğini azaltıyor. iPhone'unuzu veya iPad'inizi hack'lemekle uğraşıp, güvenlik ve kararlılıktan bir miktar ödün verip yeni kişiselleştirme yeteneklerine sahip olmak, eskisi kadar cazip görünmüyor. Ancak jailbreak'lemenin size kazandırabileceği şeyler halen var; sadece artıları ve eksileri iyi tartmanız gerekli.

Önemli bir nokta, iOS'un kırılan en son sürümünün 9.0.2 olması. Yani bu sürümden güncel bir iOS kullanıyorsanız, şimdilik jailbreak yapmanız mümkün değil.

1. iOS'un görünümünü kişiselleştirin

Android'de giriş ekranınızı launcher'lar yardımıyla değiştirmeniz, bunu telefonunuzu root'lamadan (jailbreak'in Android sürümü) mümkün. iOS'ta ise giriş ekranını değiştirip farklı temalar kullanmak ve hatta kendi giriş ekranınızı tasarlamak istiyorsanız, jailbreak yolundan gitmeniz gerekiyor. Menüleri ve Ayarlar'daki girdileri değiştirmenizi sağlayacak jailbreak uygulamaları bulmanız mümkün.

Yani Android seviyesinde bir kişiselleştirme için jailbreak yapmanız gerekiyor.

2. Can sıkan kısıtlamaları aşın

iOS'lu bir cihaz aldığınızda kendinizi Apple'ın kısıtlamalarına teslim etmiş oluyorsunuz. Örneğin harita ve web bağlantılarına dokunduğunuzda açılacak olan uygulamaları değiştirmeniz, Android'in aksine mümkün değil. Jailbreak, bu tür kısıtlamaları aşmanızı sağlıyor. Örneğin kısa mesajlar için Mesajlar uygulamasını kullanmak istemiyorsanız, jailbreak sayesinde farklı bir uygulama kullanabilirsiniz.

iTunes ile web üzerinden eşitleme, sesi kısıp açarken ekrana gelen kaplamayı kaldırma gibi küçük değişiklikleri jailbreak ile yapabilirsiniz.

3. Uygulamalara yeni işlevler ekleyin

3. Uygulamalara yeni işlevler ekleyin

Belirli uygulamaları Touch ID veya PIN ile koruma altına almak mı istiyorsunuz? Jailbreak bunu mümkün kılabilir. Instagram haber akışındaki fotoğrafları ve videoları kaydetmenin yolu da jailbreak'ten geçiyor. Tam donanımlı bir dosya yöneticisinin yokluğundan şikayetçiyseniz, jailbreak işinize yarayacak. Bunlar sadece bazı örnekler. Jailbreak, geliştiricilere işletim sistemi ve uygulamalar üzerinde daha fazla denetim tanıyor ve bizlere oynayacak yeni araçlar sunuyor.

4. Daha fazla oyun

Apple'ın App Store'u, emulator uygulamalarını kabul etmiyor. iPhone'unuzu PlayStation veya Nintendo64'e çevirebilen birçok emulator bulmanız mümkün. Emulator'ler sayesinde eski oyun hatıralarınızı canlandırabilirsiniz. Ancak sahip olmadığınız oyunların (ve bazen sahip olduklarınızın) ROM'larını indirmenin yasa dışı olabileceğini söyleyelim.

5. Kendi hack'lerinizi yapın

Telefonunuzu jailbreak'lemek için teknik bilginizin yüksek olması şart değil. Ancak kendinize güveniyorsanız, kendi hack'inizi oluşturmak üzere birçok seçenek ve kaynak bulabilirsiniz. Kendi uygulamanızı geliştirmekten iPhone'da olup bitenleri yakından izlemeye birçok şeyi yapacak özgürlüğü jailbreak ile bulacaksınız.

Okuyucu Yorumları