iPhone'un geleceğinde ne var?

Apple'ın, iPhone satışlarını hızlandırmak amacıyla önümüzdeki birkaç yıl için planları hazır!

iPhone'un geleceğinde ne var?

Geçtiğimiz haftalarda gelir değerlerini açıklayan Apple'ın paylaştığı verilerde en çok dikkat çeken unsurlardan birisi, iPhone kullanıcılarının yalnızca yüzde 40'lık bir bölümünün daha geniş ekranlı bir iPhone'a geçmeyi tercih etmesiydi. Eski, küçük ekranlı iPhone'larına sadık kalan bu kullanıcıları yeni modeller satın almaya yönlendirmek adına, Apple'ın da harekete geçmeye karar verdiği artık bir sır değil.

Apple CEO'su Tim Cook'un yüz milyonlarca eski iPhone kullanıcısını yeni modellere teşvik etmek için iki ayrı planı var. Bunlardan ilki Mart ayında görücüye çıkması beklenen, iPhone 5S'ten yeni bir iPhone'a biraz daha yumuşak bir geçiş sağlayan iPhone 5SE. İkinci plan ise çok daha ilgi çekici. Teknoloji devi bu plan doğrultusunda yeni amiral gemisi modellerine getireceği bir dizi güncellemeyle kullanıcılara reddedemeyecekleri teklifler yapmayı hedefliyor. Bu teklifler arasında, eski modeller için çekici değişim kampanyaları olacağı iddia ediliyor.

Her şey planlandığı gibi giderse Apple'ın iPhone satışlarına genel olarak yeniden ivme kazandırması kaçınılmaz gibi görünüyor. Böylece daha çok kullanıcıyı iPhone Yenileme Programı'na çekmeyi hedefleyen firma müşterilerine en yeni ve en iyi iPhone'a neden ihtiyaç duyduklarını daha etkili bir biçimde gösterebilmeyi umuyor.

Bu doğrultuda 2016'nın sonbahar döneminde beklenen iPhone 7'nin, Johnny Ive imzalı yepyeni bir tasarıma ve güncellenmiş A10 işlemciye sahip olacağı tahmin ediliyor. 2017'de beklenen iPhone 7S'in en büyük bombasının ise tamamen kablosuz şarj etme olacağı söylentiler arasında.

2018'de görmeyi umduğumuz iPhone 8'in de OLED ekranı ve kırılmaya karşı son derece dayanıklı gövdesiyle büyük bir yankı uyandıracağı söyleniyor. Bakalım önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde, Apple bize hangi sürprizleri sunacak...

Okuyucu Yorumları