İş Bankası Parakod ile sinema keyfi cebinizde

Kolay alışveriş imkânı sağlayan Parakod uygulamasına cepten sinema bileti alma özelliği eklendi...

Cepten sinema bileti!

Türkiye'de bir ilk olarak İş Bankası'nın 2012 yılında müşterilerinin kullanımına sunduğu kartsız, basit ve güvenilir bir şekilde alışveriş yapma imkânı sağlayan Parakod uygulamasına eklenen cep telefonundan sinema bileti alma özelliği Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen ile Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım'ın katıldığı bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Parakod uygulamasına eklenen yeni özellik ile sinemaseverler cep telefonlarından istedikleri anda Cinemaximum sinema bileti alabilecekler. Uygulamanın Cinemaximumlarda cep telefonundan film afişi okutularak, sinema salonu ve seans seçimi yapılarak online sinema bileti alma imkânı sağlaması Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Parakod'un bu yeni özelliği ile müşteriler Cinemaximumlarda ayrıcalıklı bir deneyim yaşıyor. IOS veya Android cep telefonlarına Parakod uygulamasını yükleyenler isterlerse Cinemaximum'a gitmeden telefonlarından istedikleri filmi seçerek isterlerse Cinemaximumlarda gişeye gitmeden izlemek istedikleri filmin afişini cep telefonlarına okutarak, sinema salonu ve seans seçimi yaparak online sinema bileti alabiliyorlar. Ayrıca, cep telefonlarından satın alınan biletin barkodunu kullanarak, kağıt bilete gerek kalmadan doğrudan sinemaya giriş yapabiliyorlar. Parakod uygulamasına İşCep içerisinden de ulaşılabiliyor.

İş Bankası, ödeme sistemlerine getirdiği yenilik ve teknolojiler ile müşterilerine kolaylıklar sunmaya devam ediyor. Banka, geçtiğimiz yıl da İşCep'te Touch ID ve XBox uygulaması İşBox gibi ilklere imza atmıştı.

Dijitaldeki yeni trendleri takip ederek olumlu müşteri deneyimine odaklanıyoruz

Toplantıda Mars Sinema Group ile devam eden Cinemaximum işbirliğine ve bireysel bankacılık alanında dijital bankacılık uygulamalarının önemine değinen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen Maximum Kart'ın Cinemaximum, Müzekart özellikleri ile sosyal yaşama dair sunduğu değerler ile diğer kart programlarından farklılaştığını, sunduğu ayrıcalıklar ile Maximum Kart'ın sinema eğlencesinin kartı haline geldiğini, dijital trendleri dikkate alarak maksimum değer katan ürün ve hizmetler sunduklarını kaydetti. Sezen, "Mars Sinema Group ile devam eden Cinemaximum işbirliğimizde müşterilerimize sunduğumuz sinema ayrıcalığını dijital platformlara da taşıyarak hayatlarını kolaylaştırma yönünde yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Cep telefonundan QR kod okutarak hızlı ve güvenli alışveriş ve fatura ödeme imkanı sunduğumuz Parakod uygulamasına getirdiğimiz yenilik ile sinemaseverlerin telefonlarından sinema bileti alma dönemini başlatıyoruz. Parakod Cinemaximum uygulaması ile kullanıcılar istedikleri filme Cinemaximum sinema biletini kredi kartları ile hızlı bir şekilde alabilecekleri gibi isterlerse Cinemaximum'larda sergilenen film afişlerini cep telefonuna okutarak gişeye gitmeden anında oldukları yerden istedikleri salon ve seans için bilet alabilecekler. Teknolojilerdeki değişime paralellik arz edecek şekilde hızlı hizmet imkanı sağlayan, zaman kazandıran, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni ürün ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda uygulama hakkında bilgi aktaran İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, dijital dönüşümün en başarılı örneği olarak gördükleri İşCep Parakod uygulaması ile akıllı telefonların günlük hayatta pratik bir şekilde kullanılmasını sağladıklarını belirtti. İş Bankası'nın ülkemizde dijital dönüşüme öncülük ettiğini vurgulayan Aran, şöyle konuştu: "Müşterilerimizin dijitalleşmesine paralel olarak biz de yeni geliştirdiğimiz uygulamalar ile ülkemizin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki sürece damga vuracak olan dijital dönüşüm yolculuğunda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor ve müşterilerimizi, paydaşlarımızı yeni teknolojilerle buluşturuyoruz. Parakod'un Cinemaximum özelliği de bu çalışmalarımızın bir sonucu. Yeni mobil uygulamamız ile vizyona giren filmleri takip etmek, beğendiğiniz filmler hangi sinemalarda oynuyor, hangi seansta yer var cebinizden dilediğiniz an kontrol edebilmek ve hemen bilet almak müşterilerimize sunduğumuz yenilikler. Üstelik aldığınız sinema biletini cep telefonunuzdan okutarak sinemaya girebilmek, gişelerde ayrıca bileti fiziksel olarak almak için kuyruk beklememek de büyük kolaylık. Bu hizmeti sadece İş Bankası Maximum Kart sahiplerine değil tüm banka müşterilerine sunuyor ve tüm sinemaseverlere hayırlı olsun diyoruz."

Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım da Mars Cinema Group'un kuruluş amaçları arasında fark yaratan yenilikçi projeleri hayata geçirerek, faaliyet gösterdikleri sektörlerin vizyonunu değiştirmek, enerjisini yükseltmek ve insanların hayatında pozitif değişimler yaratmanın öncelikli olarak yer aldığını vurgulayarak, "Bugün burada İş Bankası ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimizi bir üst adıma taşıdık. Cinemaximum müşterilerimiz Parakod uygulamasını kullanmaları halinde film afişi okutarak, sinema ve film seçimi yaparak kolayca online sinema biletlerinin alımını yapabilecekler. Parakod uygulaması ile satın alınan biletlerin barkodu kullanılarak tüm Cinemaximum salonlarındaki turnikelerden doğrudan sinemaya giriş imkanı sağlanacak. Türkiye'de 28 ilde yer alan tüm Cinemaximum salonlarında geçerli olacak Parakod uygulaması ile sinema seyircimizin hayatını kolaylaştırarak sinemaya gitme oranlarını artıracağımız görüşündeyiz. Buna ek olarak bildiğiniz gibi Mars Cinema Club kartımız ile müşterilerimize sunduğumuz avantajlarımız da mevcut. Parakod uygulamasından yararlanacak tüm İş Bankası müşterileri bilet alımı öncesinde Mars Cinema Club kart üye girişi yaparak, 8 bilete 1 bilet kampanyasından bu uygulamaya entegre olacak şekilde faydalanabilecekler " dedi.

Parakod uygulaması...

Parakod, 2012 yılında İşCep uygulamasının içinde, cep telefonları ile hem internet üzerinden hiçbir kart bilgisi girilmeden hem de mağazalarda kredi kartına gerek duyulmadan istenilen ürün veya hizmetin QR kod (quick response kod, cep telefonu kameralarından okutulabilen barkod-karekod) teknolojisi ile satın alınmasına imkân tanıyan uygulama olarak başladı. 8 Mayıs 2015 tarihinden bu yana, İşCep haricinde, bağımsız, ayrı bir uygulama olarak da çalışan Parakod'un, şu anda müşterilerin kullanımına açık IOS veya Android versiyonları bulunuyor. Uygulama, sanal POS ve fiziki POS cihazları üzerinden karekod okutarak ödeme yapma olanağının yanı sıra, anlaşmalı üye işyerlerinin gazete, dergi, billboard vb. ilanlarında, broşür ve afişlerinde yer alan ürünlere ait karekodu okutarak alışveriş yapma imkânı da sunuyor. İş Bankası kredi ve banka kartlarının yanı sıra diğer bankaların kredi kartları da tanımlanabiliyor.

Parakod uygulaması, Android ve iOS işletim sistemine sahip cep telefonlarında çalışıyor. Android ve iOS işletim sistemli cihaz sahibi olan İş Bankası kredi kartı ve Bankamatik kartı sahipleri ile diğer banka kredi kartı sahipleri, İşCep içerisinden ya da Parakod uygulamasını indirerek diledikleri kartlarını Parakod seçeneği ile aktive ettikten sonra uygulamadan yararlanabiliyor.

Okuyucu Yorumları