IŞİD taraftarları hedefine ünlü CEO'ları aldı

IŞİD'çiler, yeni videolarında Facebook ve Twitter CEO'larının fotoğraflarını kurşunladı ve yaktı!

"Sitelerinizi sileceğiz"

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ve Twitter'ın CEO's Jack Dorsey, IŞİD terör örgütünün destekçilerinin yeni hedefi oldu.

Yeni ortaya çıkan "Flames of the Supporters" adlı bir videoda Zuckerberg ve Dorsey'in kurşun yağdırılmış fotoğrafları, alevler içinde yanıyor. IŞİD'i destekleyen hacker gruplarından "Sons of the Caliphate Army" tarafından hazırlanan videoda iki yöneticinin terörizmle ilgili kullanıcı hesaplarını, grupları ve sayfaları silmesinin işe yaramayacağı söyleniyor.

Video, şunları söylüyor: "her gün sayısız hesabımızı kapattığınızı söylüyorsunuz ve biz de diyoruz ki, tüm yapabildiğiniz bu mu? Bizim ligimizde değilsiniz. Bir hesabımızı kapatırsanız 10 tanesiyle geri döneriz. Yakında sitelerinizi sileceğiz ve bunun ardından isimleriniz de silinecek. Tanrı biliyor ki söylediklerimiz doğru."

Twitter, IŞİD propagandası yapan 125.000 kullanıcı hesabını kapatırken Facebook, benzer bir yol izleyerek grupla ilgili gönderilerin silineceğini söylemişti. IŞİD'in videosuna göre ise grup, 10 bin Facebook hesabı, 150 grup, 5.000 Twitter hesabını kontrol altında bulunduruyor.

IŞİD, internet üzerinden propaganda yapmak için bütün gücüyle çalışıyor. Grup, Eylül ayında tüm iletişimini şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'a taşımış, ancak hesapları askıya alındığından burada fazla barınamamıştı. Terör grubu, kendine yeni yandaş bulmak için Tumblr'ı da kullanma girişiminde bulunmuştu.

Bu olanların ardından Anonymous'un kendisine savaş açtığı IŞİD'in forumları çökertilmiş, web sitelerinden biri kapatılmış ve Viagra reklamıyla değiştirilmişti.

Okuyucu Yorumları