IŞİD'e karşı "beğen saldırısı"

Facebook'tan IŞİD'e karşı ilginç bir öneri geldi: "Onları "beğen yağmuruna" tutalım"

IŞİD'e karşı beğen saldırısı!

Facebook COO'su Sheryl Sandberg, internet üzerinden de yoğun bir örgütlenme ve propaganda süreci yürüten IŞİD gibi terör organizasyonlarıyla mücadele etmek için bir öneride bulundu. Geçtiğimiz gün Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Sandberg, "beğen saldırısı" adını verdiği bu mücadele yöntemini de çarpıcı bir örnekle açıkladı.

Alman Facebook kullanıcılarının bir neo-Nazi Facebook sayfasını "beğenme" yağmuruna tuttuklarını ve ardından sayfayı olumlu ve sevgi dolu mesajlara boğduklarını ifade etti. The Guardian'da yer alan habere göre, Sandberg, daha öncesinde nefret ve hoşgörüsüzlükle dolu olan bir sayfanın sonrasında hoşgörü ve umut mesajlarıyla dolduğunu belirtti.

IŞİD saflarına katılmaya karşı koymak adına en çok; tam da IŞİD saflarına katılmış ve bunun nasıl bir deneyim olduğunu gerçekten anlayarak oradan kaçıp gerçekleri söylemek isteyenlerin sesine ihtiyaç olduğunu belirten Sandberg, "karşıt bir dilden konuşmanın" bu gibi örgütlerle mücadelede en iyi yöntem olduğunu da ekledi.

Diğer yandan Facebook'un diğer bazı Silikon Vadisi firmalarıyla birlikte ABD hükümetinin yetkilileriyle iki hafta önce internetteki terörist gruplara karşı verilebilecek mücadeleye dair görüştükleri biliniyor. Facebook'un bu doğrultuda radikalleşme belirtileri gösteren kullanıcıları tanımlayabilen bir sistem kullanabileceği de söyleniyor.

Okuyucu Yorumları