İstanbul Trafik Yoğunluk Haritası

İBB'den İstanbul trafik yoğunluğu haritasını, Vista masaüstünüze getiren vazgeçilmez bir gadget!

Trafik sorununa çözüm

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin web sayfası gerçekten takdiri hak ediyor. Sunduğu hizmetlerin yanı sıra teknolojiyi de yakından takip eden site bunları ziyaretçilerine sunmakta gecikmiyor. İBB, Vista henüz daha çok yeni olmasına rağmen ilk Sidebar gadget'ı zaman kaybetmeden ziyaretçilerine sundu. İstanbul Trafik Yoğunluk Haritası Windows Vista Sidebar Gadget adındaki bu araç İstanbul'da yaşayanları vazgeçilmezi olacak türden. Bu gadget iki temel fonksiyon sunuyor.

Bunlardan ilki olan Trafik Yoğunluk Haritası sayesinde İstanbul'un 60 farklı noktasındaki canlı trafik yoğunluk bilgisini harita üzerinde görüntülemek mümkün oluyor. Bu haritada trafik yoğunluk durumu daha kolay anlaşılması için 4 farklı renk ile ifade ediliyor. Bu renkler şöyle sıralanıyor:

Açık yeşil: Açık Trafik (>80 km/s)
Yeşil: Akıcı Trafik (60-80 km/s)
Turuncu: Yoğun Trafik (30 -60 km/s)
Kırmızı: Yoğun Trafik (

İkinci fonksiyon olan Trafik Kameraları ise daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinin web sitesi üzerinde takip edilen trafik kameralarının Vİsta kullanıcılarının masaüstüne gelmesine yardımcı oluyor. Bu gadget üzerinde yer alan kameralar sekmesine geçerek İstanbul'un 25 farklı noktasındaki trafik kameralarından canlı trafik görüntülerini izleyebiliyorsunuz.

Vista kullanıyorsanız buraya tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Download ettiğiniz ibb.gadget dosyasını çift tıklayarak çalıştırdığınızda çıkan uyarı ekranında Install (Yükle) butonunu tıklayarak Windows Vista Sidebar'a yükleyebilirsiniz. Yükleme sonrasında İstanbul Trafik Yoğunluk Haritası Windows Vista Sidebar Gadget, Windows Vista Sidebar'da görüntüleniyor.

Okuyucu Yorumları