İşte, BlackBerry'nin yeni amiral gemisi Z30!

Cep devinin yeni amiral gemisi olması beklenen Z30 hakkında önemli detaylar ortaya çıkıyor!

Z30 da internete sızdı!

BlackBerry'nin yeni amiral gemisi olması beklenen Z30 modeli ile ilgili yeni bilgiler sızdı. Gelen haberlere göre, Apple'ın tıpkı iPhone 5 ile gittiği tasarım değişikliğini uygulaması beklenen BlackBerry'nin, Z30 modelinde ekranı bir boy büyüttüğü ortaya çıkan fotoğrafta net bir şekilde görülüyor.

Gelen haberlere ve sızan fotoğraflara göre BlackBerry, yeni amiral gemisi Z30'da ekranın boyutunu arttırarak 5.0 inç boyutuna ulaştıracak. 720 piksel çözünürlüğünde olması beklenen ekran, AMOLED panele sahip olacak. Ayrıca Qualcomm yonga setli ve çift çekirdekli 1.7 GHz Krait işlemciyle gelecek olan BlackBerry Z30, dört çekirdekli Adreno GPU'ya ve 2 GB belleğe de ev sahipliği yapacak. Böylece profesyonellerin beklediği yüksek sistem gücünü sergileyecek olan Z30 ayrıca BlackBerry 10.2 işletim sistemiyle çalışacak.

Flaş destekli 8.0 megapiksel arka kameraya sahip olması beklenen Z30'da aynı zamanda 2.0 MP'lik bir ön kamera da bulunacak. Bunun yanı sıra cihaz, 16 GB'lık dahili hafızaya ve 64 GB'a kadar arttırılabilir bellek kartı desteğine sahip. Micro USB, Micro HDMI, Micro SIM yuvalarını üzerinde bulunduracak olan telefon, LTE, NFC ve DLNA kablosuz bağlantılarına da destek verecek. 9.4 mm'lik kalınlıkta gövdesinde 2.800 mAh bataryayı bulunduracağını da söyleyelim.

Z30'un 5.0 inçlik boyuta sahip olması ve BlackBerry 10.2 işletim sistemiyle çalışacak olması, ekranının, tıpkı iPhone 5'in önceki modellere göre ek satır kazanması gibi bir durumu işaret ediyor. Z10'da 4 satır olan ekran Z30'da 5 satır olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca arka kapak tasarımıyla da düz yapıdan pürüzlü malzemeye terfi etmiş olan Z30, ilerleyen günlerde daha fazla detayla karşımıza çıkmaya devam edecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları