İşte Facebook Home ve HTC First!

Facebook'un Android için hazırladığı dev yeniliği Home ve yeni HTC cebi hakkında her şey!

A'dan Z'ye Facebook bombaları

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, San Francisco'daki etkinlikte sosyal devin yeni Android giriş ekranını tanıttı. 12 Nisan'da Google Play'de indirmeye sunulacak yeni giriş ekranı "Home", ilk olarak belirli cihazlara sunulacak (HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S3 ve Galaxy Note 2). Aynı etkinlikte HTC CEO'su Peter Chou da sahneye çıkarak Facebook giriş ekranıyla sunulan ilk cep olan HTC First'ü ortaya çıkardı.

Zuckerberg'in "uygulamalar yerine insanları birinci plana koyuyor" sözleriyle anlattığı Home, bir Android arayüzü olarak çalışıyor ve mevcut arayüzünüzün üzerini çeşitli işlevlerle kaplıyor. Bu işlevlerden biri olan CoverFeed, sizi uygulamalara odaklanan dünyadan kurtararak kişilere odaklı bir dünyaya davet ediyor.

Home ile telefonunuz, Facebook arkadaşlarınıza odaklı bir hale gelse de uygulamaları hala kullanabiliyor ve görebiliyorsunuz. Arayüz, Windows Phone veya WebOS'u oldukça andırıyor ve yukarı veya aşağı kaydırılabiliyor.

Açık bir sohbetiniz varsa, onu hep ekranda görüyorsunuz. İletişim kurduğunuz kişilerin kafaları, ekranınızın üzerinde simge olarak görünüyor. Bu kafaları ekranınızın istediğiniz yerine sürükleyebiliyorsunuz. Chat Heads adındaki mesajlaşma işlevi, SMS ve Facebook Messenger'ı destekliyor.

Facebook Home'un nasıl göründüğünü daha yakından incelemek için galerimize tıklayın!

CoverFeed ve Home'un diğer özellikleri

CoverFeed ve Home'un diğer özellikleri

CoverFeed, arkadaşlarınızın neler yaptığını tam ekran bir fotoğrafla gösteriyor. Biraz derine indiğinizde ise hala Android'i kullandığınızı farkediyorsunuz, zira Facebook sadece yeni bir giriş ekranı, kilit ekranı ve mesajlaşma uygulaması meydana getirmiş.

Home'da Facebook uyarılarını her zaman arkadaşlarınızın profil resmiyle beraber görüyorsunuz (uygulama simgesinin aksine). İlgilenmediğiniz uyarıları ekranın dışına sürükleyerek onlardan kurtulabiliyorsunuz.

Facebook Home'un nasıl göründüğünü daha yakından incelemek için galerimize tıklayın!

Facebook Home, sosyal ağı sıkça kullanan Android sahipleri için iyi bir seçenek olacak gibi görünüyor. Home 12 Nisan Cuma gününden itibaren Google Play Store'dan ücretsiz indirilebilecek.

Facebook'un yeni launcher'ı Home'u videomuzda yakından görebilirsiniz!

HTC'den Facebook tabanlı yeni bir telefon: First

HTC'den Facebook tabanlı yeni bir telefon: First
HTC First, dört farklı renkte gelecek

HTC'den Facebook tabanlı yeni bir telefon: First

HTC'nin Facebook ile beraber Facebook'lu bir cep üzerinde çalıştığı iddiaları da HTC First'ün tanıtılmasıyla doğrulanmış oldu.

Yurtdışında 12 Nisan'da satışa sunulacak cihazın 4.3 inç'lik bir ekranı ve 5 megapiksellik bir ana kamerası bulunuyor. Dört farklı rengi bulunan cebin işlemcisi, depolama alanı gibi diğer teknik özellikleri henüz net olarak bilinmiyor.

HTC One piyasaya sürüldüğünde Facebook'un yeni giriş ekranını kullanan tek cep olmayacağını hatırlatmakta fayda var. Haberimizde de belirttiğimiz gibi Home, ilk olarak belirli Android'li ceplere, zaman içinde tüm Android'li ceplere sunulacak.

Okuyucu Yorumları